Programa de conferències en línia a la Universitat d'Estiu

  • UVGandia
  • 9 de juliol de 2020
 
Conferències de la 37 UEG.
Conferències de la 37 UEG.

Cinc conferències, a les 18h, de dilluns a divendres i que es podran seguir de manera gratuïta tan sols enregistrant-se a la web. Aquesta és la proposta d'enguany per a les vesprades de la Universitat d'Estiu de Gandia. En la programació noms tan importants com el de Dolors Corella, Jorge Olcina, Ernest Garcia, Adela Cortina i Joan Romero.

Que aquesta Universitat d'Estiu va ser distinta és una cosa obvia. De fet, se celebrarà en línia per primera vegada en els seus 37 anys d'història. Però el que no canvia és el seu espirit crític i la seua capacitat de comptar amb els millors referents en el món universitari per a tractar d'analitzar els temes més actuals. És per això que les conferències que s'han programat aquesta edició compten amb els millors especialistes de la Universitat de València.

La programació començarà dilluns 20 amb la conferència de la catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública, Dolors Corella, qui ens parlarà sobre "El gust de l'alimentació saludable i sostenible". En aquesta conferència, Corella presentarà la relació entre l'alimentació i la salut en general, així com de manera específica amb l'obesitat, les malalties cardiovasculars, altres malalties cròniques i també la seva rellevància en malalties infeccioses.

Dimarts 21 serà el moment de parlar-ne del canvi climàtic amb Jorge Olcina, director del Observatori de climatologia, qui pronunciarà la conferència "Canvi climàtic en el litoral mediterrai espanyol: evidència, evolució futura i accions d'adaptació" on explicarà com les conseqüències del canvi climàtic es manifestaran en les activitats econòmiques i en la pròpia organització de l'ésser humà sobre el territori.

"Una davallada pròspera: És això possible?" és el títol de la conferència que Ernest Garcia, catedràtic emèrit de sociologia i antropologia social de la UV, pronunciarà dimecres 22. En aquesta ponència Garcia plantejarà la necessitat de controlar la transició cap a la sostenibilitat perquè no comporte ni pèrdua de benestar ni increment de la desigualtat.

Dijous 23 serà el torn de la filòsofa Adela Cortina i de parlar sobre "El camí cap a la pau: construir societats justes i inclusives". Cortina explicarà com la terrible experiència de la pandèmia de la COVID 19 ha portat, de vegades, a plantejar el fals dilema “lliberteu o seguretat” com si l'autoritarisme fora l'únic camí per a construir la pau.La conferenciant reflexionarà sobre com la tradició il·lustrada que proposa la pau duradora com a meta de l'ètica i la política considera que la pau ha de perseguir-se a través de la democratització de tots els Estats, consolidant institucions i formes de vida justes i inclusives.

Tancara el cicle el catedràtic Joan Romero qui pronunciarà una conferència que girarà entorn dels principis de bona governança, acord i pacte que es pretén fer, en allò fonamental, sinònims, a diferents escales i amb diferents enfocaments. La conferència portarà per títol "Governança i polítiques públiques. La importància estratègica dels pactes".

Totes les conferències seran a les 18h i per a seguir-les tan sols cal incriure's.