El programa Universalut acosta els hàbits saludables al veïnat de Villar del Arzobispo i Ontinyent

  • Gabinet de Premsa
  • 16 d’abril de 2019
 
Un moment de la fira
Un moment de la fira

Un total de 75 alumnes dels quatre graus de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València (Farmàcia, Nutrició Humana i Dietètica, Ciència i Tecnologia dels Aliments i Ciències Gastronòmiques), tutelats per 13 professores i professors del centre han participat en el programa Universalut, una fira de la salut que pretén acostar a professionals i els seus coneixements a les diferents poblacions del territori valencià.

La fira ja s’ha realitzat en dues poblacions Villar del Arzobispo, aquest dissabte 13 d’abril, i a Ontinyent, el passat dia 8.

Durant cadascun d’aquests dies, professionals de la salut, de les diferents branques esmentades, han realitzat més de 23 tallers encaminats a la promoció d’hàbits saludables i relacionats amb medicaments, prevenció de malalties i alimentació. Així, en els tallers –molt variats- es van elaborar cremes, es va parlar sobre fotoprotecció i sobre el sistema circulatori. També es va explicar com conservar correctament els aliments en la nevera o com detectar aliments poc saludables. No van faltar tampoc els tallers en què es feia un repàs sobre les proporcions en els plats de cuina tradicional o s’informava de la composició corporal i es feien recomanacions nutricionals. Els insectes com a nous productes i el tast a cegues d’aliments van ser també algunes de les propostes.

La fira va tindre una gran acollida per part de la població i va participar veïnat de totes les edats, des de gent gran a gent menuda. 

Universalut forma part del Pla d’Innovació de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València. Té el suport dels vicerectorats d’Ocupació i Programes Formatius, i del de Projecció Territorial i Societat, que ha reconegut en la iniciativa una manera d’acostar la Universitat a la societat.

A més, ha tingut el suport de l’equip de govern dels dos ajuntaments. A Villar del Arzobispo, a més, es va comptar amb la participació de diverses organitzacions, associacions i empreses del municipi.  

Imatges: