Un projecte europeu assajarà els resultats d’una investigació sobre distròfia miotònica de tipus 1 on ha participat la Universitat

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 26 de setembre de 2019
 
Investigadores i investigadors que integren el Grup de Genòmica Translacional.
Investigadores i investigadors que integren el Grup de Genòmica Translacional.

Un projecte d’investigació de la Marató-TV3 per a desenvolupar nous tractaments per a la distròfia miotònica de tipus 1 (DM1), dirigit pel Grup d’Investigació de Genòmica Traslacional de la Universitat de València (UV), en va identificar un dels components, que va ser patentat per la UV i d’altres, i llicenciat a Myogem Health Company. L’empresa ha desenvolupat una formulació millorada que es comercialitza com a complement alimentós. El projecte europeu concedit a Myogem permetrà sotmetre el producte a l’assaig clínic pilot en 15 persones malaltes de DM1.

La distròfia miotònica és una malaltia neuromuscular rara incurable sense tractament específic que afecta quasi un milió de persones al món. Provoca debilitat crònica i acurta l’esperança de vida. Entre les malalties genètiques, el seu tractament terapèutic és relativament favorable, donat que s’origina per falta d’activitat de les proteïnes MBNL, destaca Rubén Artero, professor de Genètica de la Universitat de València, coordinador del Grup d’Investigació de Genòmica Translacional i investigador de l’INCLIVA.

Myogem Health Company S.L. i el seu projecte «Nou aliment per a usos mèdics especials per al maneig nutricional de la Distròfia Miotònica de tipus 1» han estat guardonats per la Comissió Europea en el programa de recerca Horitzó 2020 SME Instrument Phase 1 amb dos segells d’excel·lència i finançament per dur a terme l’estudi clínic del complement alimentós MYODM. L’estudi es durà a terme a l’Hospital Universitari Donostia, Institut Biodonostia des d’octubre.

A partir dels resultats derivats de l’estudi clínic, Myogem té com a objectiu transformar l’actual complement alimentós en aliment per a usos mèdics especials, aliments especialment elaborats o formulats i destinats al maneig dietètic de pacients, sota supervisió mèdica.

L’estudi clínic pilot es durà a terme sota la direcció de Roberto Fernández Torrón, neuròleg amb àmplia experiència en DM1. S’espera iniciar l’estudi l’octubre de 2019, i disposar dels resultats i conclusions el juliol de 2020, ha destacat en un comunicat Myogem Health Company, empresa dedicada a la recerca, el desenvolupament i la comercialització de complements alimentosos i aliments per a usos mèdics especials destinats a millorar la qualitat de vida de les persones afectades per malalties minoritàries.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies