La prostitució i els Drets Humans, a debat a la Universitat

  • Unitat d'Igualtat
  • 29 de gener de 2020
 
Jornada Prostitució
Foto: Miguel Lorenzo

La Universitat ha organitzat la jornada ‘Prostitució i Drets humans’ que ha tingut lloc a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació el dimecres 29 de gener .

El saló d'actes de la Facultad de Filosofia i Ciències de l'Educació ha acollit la jornada ‘Prostitució i Drets humans’. La jornada ha estat dividida en dues taules de debat: ‘Prostitució, l'explotació sexual més antiga del món. Aspectes jurídics’; i una altra, ‘Prostitució, l'explotació sexual més antiga del món. Aspectes filosòfics i jurídics’.

La vicerectora d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, Elena Martínez, ha declarat que 'no es pot acceptar que es done cobertura jurídica a un fet que és totalment irrespectuós amb les dones'. Per la seua part, la portaveu Front Abolicionista del País Valencià, Concha Hurtado, ha afirmat que 'necessitem una llei abolicionista que penalitze als homens que paguen per la prostitució, que són els vertaders responsables de l'existència de la prostitució, d'eixa forma d'esclavitud'.

Amb aquesta jornada i els dos debats que la contemplen, s'ha plantejat l'abolició de la prostitució com un tema clau en la defensa pels drets humans de les dones. Per això, s'ha comptat amb la participació de veus rellevants tant en matèria jurídica com en matèria sociològica i filosòfica.

Pel que fa als aspectes jurídics, han intervingut el catedràtic de Dret Penal Luis Jimena Quesada; la fiscal delegada de violència de gènere de València Rosa María Guiralt Martínez; i de Lara Esteve Mallent, magistrada de primera instància i instrucció, amb competència exclusiva en violència de gènere i dret de família.

Pel que fa als aspectes sociològics i filosòfics, ha participat l’activista feminista i integrant de Feminicido.net Amelia Tiganus; d’Ana de Miguel Álvarez, professora de Filosofia Moral i Política de la Universitat Rey Juan Carlos; de Rosa Cobo Bedía, professora de Sociologia del Gènere de la Universidade da Coruña; i de Concha Hurtado Badenas, portaveu Front Abolicionista del País Valencià.

El primer dels debats ha estat presentat i moderat per la periodista Silvia Llorente Escribano, i el segon per la subdirectora del Levante-EMV, Isabel Olmos Sánchez. Les dues taules s’integren en el cicle ‘La Nau de la Igualtat’ que es presenta com un espai on polemitzar sobre els elements de debat claus en el pensament feminista, amb la finalitat d'avançar per aconseguir posicions més consensuades que afavorisquen la lluita i les conquestes socials en matèria d'igualtat.

L’acte ha estat organitzat per la Unitat d'Igualtat amb la col·laboració del Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la Universitat de València i el suport del Instituto de la Mujer.

Imatges: