La prova Cangur 2019 reuneix 700 alumnes en la Facultat de Matemàtiques

  • Gabinet de Premsa
  • 21 de març de 2019
 
Logo de Cangur 2019.
Logo de Cangur 2019.

La Universitat va ser aquest dijous (21 de març) una de les seus de la prova matemàtica Cangur 2019. La iniciativa està adreçada a estudiantat dels sis nivells que van des de primer curs de l’ESO fins al segon de batxillerat. Per les aules de la Universitat passaren uns 700 alumnes, que realitzaren les proves en les aules de la Facultat de Ciències Matemàtiques i en l’Aulari Interfacultatiu, al Campus de Burjassot-Paterna.

En tot el territori valencià participaren en la prova més d’onze mil alumnes, el que ha suposat un rècord d’assistència, ja que s’ha incrementat en gairebé dos mil participants respecte de l’any anterior. Es mobilitzaran més de 11.000 canguretes i cangurets valencians d'un total de 232 centres educatius de gairebé totes les comarques valencianes. Des de Morella o Vinaròs, al nord, a El Pinós o Albatera, al sud, passant per Alcoi o Gandia. 

La prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per les respectives comissions balear, valenciana i catalana, és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes.

A més de ser tot un èxit de participació, les proves Cangur també són un exemple de col·laboració: hi participen en l'organització quatre universitats públiques (Jaume I, Politècnica de València, Universitat de València i Universitat d'Alacant) així com la Societat d'Educació Matemàtica Al-Khwarizmi.