Psicologia acull els premis VitalAire a associacions de pacients

  • Gabinet de Premsa
  • 12 de gener de 2018
 
Moment del lliurament dels premis.

La Facultat de Psicologia ha sigut seu aquest dijous 11 de gener dels premis ‘Ayudas Paciente VitalAire’ que concedeix l’empresa Air Liquide Healthcare. En l’acte s’ha guardonat a tres associacions de pacients pels seus projectes desenvolupats en l’àmbit de les malalties respiratòries cròniques. Els tres projectes han sigut premiats amb 3.000 euros adicionals al reconeixement que ja van rebre durant el passat 2017 en la primera edició de les ajudes.

En la categoria de ‘Suport a cuidadors de pacients en teràpies respiratòries’ la iniciativa premiada va ser ‘Respir familiar per afectats d’ELA’ de l’Associació ADELA Comunitat Valenciana. En la categoria d’’Educació i promoció de la Salut relacionat amb malaltia respiratòria’ es va premiar a ‘Respira amb mi. Tractament domiciliari de suport a la fisioteràpia respiratòria i a l’exercici físic dirigit en persones amb FQ’ de la Federació Espanyola de Fibrosi Quística. I en la categoria d’’Educació i formació en pacients en teràpies respiratòries’ va ser premiat el projecte ‘Fisioteràpia Respiratòria Domiciliària/Rehabilitació i formació en hàbits de vida saludables’ de l’Associació de Fibrosi Quística de la Comunitat Valenciana.

A l’acte de lliurament del premis van assistir la degana de la facultat Maria Dolores Sancerni; la subdirectora general d’Activitat Assistencial Integrada de la Conselleria de Sanitat, Marian García Layunta; Dolores Paredes, directora d’Activitat de Teràpies Resporatòries d’Air Liquide Healthcare; i els degans de les facultat de Medicina i Odontologia, Federico Pallardó, i Fisioteràpia, Antonio Alberola. A continuació, Emilio Servera, cap del Servei de Pneumologia de l’Hospital Clínic de València, va oferir una ponència sobre el paper de les associacions del pacient respiratori.

Durant l'acte es va presentar la II Convocatòria d'Ajudes Pacient VitalAire que posarà a la disposició de les associacions de pacients 30.000 euros per al suport al desenvolupament de programes de qualitat que atenguen les necessitats tant de pacients com de cuidadors.

Air Liquide Healthcare
Subministra gasos medicinals, cuidats de salut a domicili, productes per a la higiene, ingredients galènics i equipament mèdic. En 2016, va subministrar a més de 15.000 hospitals i va servir a més d'1,4 milions de pacients domiciliaris a tot el món. El negoci d’Air Liquide Healthcare va obtindre uns ingressos de 3.111 milions d'euros en 2016, amb el suport dels seus 15.000 empleats.