Publicacions de la Universitat, en l'assemblea anual de les editorials universitàries

  • Servei de Publicacions de la Universitat
  • 13 de novembre de 2019
 
Participants en l'assemblea de Cadis.
Participants en l'assemblea de Cadis.

Publicacions de la Universitat de València estarà present a l'Assemblea Anual de la UNE (Unió d'Editorials Universitàries Espanyoles), que se celebra els dies 14 i 15 de novembre a Cadis i que reuneix, sota l'eslògan 'Connectem coneixement i societat', les editorials i serveis de publicacions de 70 universitats i centres de recerca de tot l’Estat espanyol. Aquesta XXXVIII Assemblea General de l'associació vol posar l'accent en la contribució de les publicacions de les universitats a la tercera missió de la universitat.

Durant aquests dos dies de reunions es presentaran informes sobre producció editorial i especialització digital, a càrrec de les diferents universitats i se celebraran conferències i taules rodones. La UV estarà present amb el director del Servei de Publicacions, Josep Lluís Canet, i amb la cap d'edició, Maite Simón, que moderarà el dijous la taula “El paper del corrector en el futur del llibre”. També s'aprofitarà la reunió per a presentar SAD, Servei d’Antipirateria Digital i per a acollir el lliurament dels XXII Premis Nacionals d'Edició Universitària i del Premi Nacional a la Promoció de l'Edició Universitària a Manuel Tuero, director de l'Agència Estatal Boletín Oficial del Estado.

Al novembre de 2020 aquesta Assemblea Anual se celebrarà a València, aprofitant la celebració dels 100 anys de l'editorial de la Universitat de València.

La UNE ha impulsat diferents projectes que han contribuït a prestigiar el llibre universitari espanyol, dins i fora de les nostres fronteres. Cal destacar el segell de qualitat en edició acadèmica CEA-APQ, que reconeix la qualitat científica i editorial de col·leccions que superen requisits de qualitat informativa, política editorial, processos editorials, reputació i prestigi, i la creació de la plataforma de venda del llibre universitari espanyol Unebook, que comercialitza en l'actualitat 265.000 títols en paper i 12.000 e-books d'universitats i centres d’investigació espanyols, d'universitats llatinoamericanes i d’editorials acadèmiques privades.