Publicacions de la Universitat, en la junta directiva de l’Associació d’Editors

  • Gabinet de Premsa
  • 8 de març de 2019
 
Àfrica Ramírez, Maite Simon.
Àfrica Ramírez, Maite Simon.

L’Associació d’Editors del País Valencià (AEPV) ha celebrat eleccions per a la renovació de les persones membres de la seua Junta Directiva que estarà integrada per 12 editorials que representen tots els subsectors de l’edició i vertebren el territori valencià. Maite Simon, cap de secció d’Edició de Publicacions de la Universitat de València, ha assumit una de les vocalies de la junta presidida per Àfrica Ramírez, de Balandra Edicions.

També s’ha incorporat a la nova junta l’editorial Fandogamia, representant del subsector d’empreses editores de còmic. Les vicepresidències han estat ocupades per Gonçal López-Pampló, de Bromera Edicions; Rafael Domínguez, de Tirant lo Blanch; i pel president de la Fundació FULL, Jesús Figuerola. De la secretaria es farà càrrec Ricard Peris, d’Andana Edicions, i de la tresoreria Pablo Navarro, de Nau Llibres. A les vocalies, a més de les ja comentades, s’incorporen Immaculada Gregori, d’Edicions Voramar; Lidia Martínez, d’editorial Brief; Òscar Paris, d’Onada Edicions; i Fernando Bloise, de Tabarca Llibres.

Entre els reptes de futur de l'Associació, a curt termini, destaquen l’adaptació a les noves condicions del mercat després de la crisi econòmica i l'aposta per la internacionalització; i tot guanyant la participació de les empreses associades i recolzant les línies estratègiques del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura (2017-2021) de la Generalitat impulsat per la Fundació FULL.

L’AEPV agrupa 61 editorials valencianes, que facturen 28,11 milions d’euros anuals, dóna ocupació directa a 291 empleats i a més de 900 col·laboradors externs. Les editorials associades editen 1.734 títols anuals i 2,9 milions d’exemplars. Tenen un catàleg viu de 20.588 títols.

Pel que fa al llibre en valencià, les xifres anteriors inclouen els 700 títols editats en valencià a l’any i els més de 1,4 milions d’exemplars produïts amb a facturació de 12,66 milions d’euros.

Aquestes dades es complementaran dilluns 11 de març en la presentació dels resultats del baròmetre de lectura i compra de llibres de la Comunitat Valenciana 2018 que tindrà lloc al Centre Cultural La Nau a les 11:30 hores, amb les intervencions del director de l'enquesta, Roberto Corral; el president de la Fundació FULL, Jesús Figuerola; Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València i Albert Girona, secretari autonòmic de Cultura.

Arxivat en: Lletres