Publicacions de la Universitat de València aconsegueix el Premi al Millor Llibre Editat del 2017

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 28 de juny de 2018
 
Imagen de la noticia

Un jurat independent i de reconegut prestigi va fallar ahir, dia 27 de juny, a Madrid els XXI Premis Nacionals d’Edició Universitària a les millors obres publicades per les universitats i centres d’investigació espanyols durant el 2017. Publicacions de la Universitat de València ha aconseguit el Premi al Millor Llibre Editat 2017 amb l’obra ‘Iacobi primi instrumenta in archivo Sedis Valentinae asservata’.

Iacobi primi instrumenta in archivo Sedis Valentinae asservata, amb un estudi preliminar de Francisco Gimeno Blay, és una edició crítica acurada dels documents originals expedits per la cancelleria del rei Jaume I que beneficiaven l’Església metropolitana de València, a cura d’un equip d’investigació integrat pel professorat de l’àrea de coneixement de Ciències i Tècniques Historiogràfiques de la Universitat de València. Tots els documents s’han conservat, des del segle XIII, a l’arxiu de la Catedral de València. L’estudi de Gimeno Blay analitza el procediment seguit en l’elaboració cancelleresca d’aquests documents i la seua transmissió al llarg del període medieval. S’hi inclouen, a més, les reproduccions facsímils dels pergamins originals i els segells que contribuïren a donar-los credibilitat i autenticitat. El jurat ha considerat “el monumental treball d’edició i la qualitat de la solució material de l’obra”.

170 obres es presentaven en aquesta ocasió als XXI Premis Nacionals d’Edició Universitària que es reparteixen en onze categories. De fet, és l’edició que més candidatures als premis ha tingut.

El jurat estava integrat per Juan Manuel Bonet Planes, director de l’Institut Cervantes; Carmen Rodríguez Santos, col·laboradora del suplement cultural ABC Cultural; Nuria Azancot, cap de redacció d’El Cultural d’El Mundo; Iker Seisdedos, redactor cap de Cultura i Babelia d’El País; Pampa García Molina, coordinadora i redactora cap del Servei d’Informació i Notícies Científiques (SINC); i Winston Manrique Sabogal, director de WMagazín. Pedro Rújula, director de Premsa de la Universitat de Saragossa, actuava com a secretari.

Les obres premiades en la resta de categories han estat: La modernidad elusiva, del Consell Superior d’Investigacions Científiques, millor monografia en Art i Humanitats; Mies van der Rohe en Barcelona, de la Universitat de Sevilla, millor monografia en Ciències, Enginyeria i Arquitectura; El practicante, del Consell Superior d’Investigacions Científiques, millor monografia en Ciències de la Salut; Miguel de Unamuno. Epistolario I (1880-1899), de la Universitat de Salamanca, millor monografia en Ciències Jurídiques i Socials; Poesía Pierre Ronsard, de la Universitat de Còrdova, millor traducció; Curso de portugués Nivel C1, de la UNED, millor edició digital i multimèdia; Periodismo activo, de la Universitat de Barcelona, millor col·lecció; Pintura barroca vallisoletana, de la Universitat de Sevilla i la Universitat de Valladolid, millor coedició interuniversitària; Obra periodística de Leopoldo Alas Argüello, de la Universitat d’Oviedo, millor coedició amb una editorial privada; i Las plantas de la Alhambra, del Patronat de l’Alhambra i el Generalife, millor obra de divulgació científica.

Les obres guanyadores i la resta de candidatures estaran exposades al públic a l’espai UNE de la Llibreria del BOE (Trafalgar 27, Madrid) fins al 26 de juliol.

Arxivat en: Cultura , Lletres