Publicada la resolució del programa d’ajudes a esportistes d’elit, alt rendiment i alt nivel de la Universitat

  • Servei d'Esports
  • 13 de desembre de 2017
 
Un atleta, disposat en l'eixida en el CADU d'orientació.
Un atleta, disposat en l'eixida en el CADU d'orientació.

La Universitat de València ha resolt el programa d’ajudes a esportistes d’elit, alt rendiment i alt nivell que beneficiarà 196 estudiants: 118 dones i 78 homes. El programa, dotat amb 50.000 euros, va rebre un total de 219 sol·licituds, i el seu objectiu és desenvolupar un programa de suport a aquests esportistes perquè puguen compaginar l’activitat esportiva i els estudis acadèmics.

Aquests 196 estudiants formaran part del programa fins a desembre de 2018. Durant un any gaudiran, doncs, de l’ajuda academicoesportiva, consistent en el suport d’un tutor acadèmic que, des del seu centre, vetlarà per compatibilitzar les carreres esportiva i acadèmica de l’alumne; accés gratuït als serveis del Gabinet de Suport a l’Esportista del Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València; matrícula gratuïta en aquelles activitats i/o escoles esportives que puguen influir en la millora del rendiment esportiu de l’alumne o l’alumna; i 1,5 crèdits ECTS.

Els estudiants que han aconseguit accedir al programa d’elit, alt rendiment i alt nivell de la Universitat practiquen fins a 34 disciplines esportives diferents, algunes de les quals també inclouen les categories masculina i femenina, i d’esport adaptat. Es tracta d’arts marcials (kick boxing, karate, judo…), esports d’equip (futbol, futbol sala, rugbi, bàsquet, handbol, voleibol…), esports individuals (hípica, ciclisme, pesca esportiva, tir, tir amb arc, orientació, esgrima, natació…), esports de raqueta (pàdel, tennis de taula, frontenis), atletisme, diferents varietats de gimnàstica, esports d’aigua (vela, rem, piragüisme, triatló…), lluita i boxa, o pilota valenciana, entre uns altres.

Aquest programa és convocat cada any pel Vicerectorat d’Estudis de Grau i Política Lingüística. El curs passat van formar-ne part 108 homes i 110 dones, dels quals tres van participar en els Jocs Olímpics i Paralímpics de Rio 2016, 17 eren d’alt nivell, 54 van ser convocats per la selecció nacional corresponent, 90 van aconseguir resultats en els campionats d’Espanya universitaris, 46 van participar en campionats internacionals universitaris i 114 es van proclamar esportistes d’elit de la Comunitat Valenciana.

Més informació: