Quatre alumnes i tres professores d’Òptica participen en projectes de Cooperació a la República Dominicana

  • Gabinet de Premsa
  • 4 d’abril de 2019
 
Dos de les professores cooperants
Dos de les professores cooperants

María Villaplana, Marta Martínez, Andrés Francés i Pau Segura, que cursen el màster d’Optometria Avançada i Ciències de la Visió i que s’han graduat en Òptica i Optometria en la Universitat de València, han participat aquest mes de març en un programa de Cooperació a la República Dominicana. El projecte Salut Visual ha permés que durant la seua estada revisaren quasi 600 xiquetes i xiquets i persones adultes i van repartir quasi 300 ulleres per a ajudar a solucionar la discapacitat visual associada als efectes de la refracció.

Aquest projecte de salut visual es desenvolupa, amb la Universitat, des de principis d’aquest segle en el centre Jesús Peregrino de las Hermanas de San Carlos de Borromeo en San Pedro de Macorís i des d’enguany en el centre de les Hermanas de San Vicente Paul en el Puerto, Los Llanos.

D’altra banda, durant el mes de febrer, tres professores de la Universitat, Rosario Martínez, Consuelo Royo i Maria Rosario Fons han participat durant tres setmanes en un operatiu també a la República Dominicana. Aquest s’ha centrat en atendre a la població haitiana i dominicana més pobra de la zona de San Pedro de Macorís. Així, les expertes van dispensar serveis quirúrgics, mèdics i optomètrics en el camp de la salut visual.

Les tres professores impartixen docència en el títol propi en Expert Universitari de Cures Oculars i Visuals en Països en Desenvolupament. Les professores van estar acompanyades de l’assistent clínica María Nieves Martínez, i del logista Javier Martínez.

L’operatiu es va realitzar en el Centre d’Atenció Optomètrica, Oftalmològica i Òptica que la congregació de les Hermanas Scalabrinianas tenen en San Pedro de Macorís (República Dominicana).