La química Pilar Mateo parla en la Universitat sobre els seus projectes de solidaritat en països desfavorits

  • Gabinet de Premsa
  • 22 de setembre de 2020
 
Pilar Mateo, amb menors d'una zona desfavorida.
Pilar Mateo, amb menors d'una zona desfavorida.

Pilar Mateo, una de les científiques espanyoles més reconegudes, llicenciada en Química per la Universitat de València, parla aquest dijous (24 de setembre) sobre els seus projectes de solidaritat en països desfavorits. La conferència començarà a les 12:15 hores a la Sala Darwin de l’Aulari Interfacultatiu del Campus de Burjassot/Paterna. També es podrà seguir des de l’enllaç: http://mediauniweb.uv.es/quimica_uv

Per motius de seguretat sanitària, l’aforament estarà limitat a 174 persones.
Pilar Mateo parlarà de la seua història d’implicació personal per a vincular el coneixement científic amb la realitat social de la pobresa, a través de l’ús de la tecnologia per a combatre els vectors transmissors de les principals malalties endèmiques que assolen el planeta. Una demostració de la importància de conjugar l’entesa amb les emocions per a aconseguir uns objectius.

La conferenciant és una científica reconeguda internacionalment en el camp de la Química. Figura en el rànquing de les top 10 dones científiques més prestigioses d’Espanya, i en els 100 primers llocs de les dones científiques més prestigioses del món.

Doctora en Ciències Químiques per la Facultat de Química de la Universitat de València, és doctora ‘honoris causa’ per la Universidad Anáhuac de Mèxic. Ha centrat la seua activitat en el desenvolupament de productes d’alta tecnologia amb la seua tècnica de microencapsulació polimèrica.

En l’actualitat té huit famílies de patents en més de 100 països del món. És presidenta de la empresa INESFLY CORPORATION. En paral·lel a les seues investigacions científiques, realitza projectes socials per a millorar la qualitat de vida de les comunitats més vulnerables. Presideix també el MOMIM (Moviment de Dones Indígenes del Món).