El Rànquing de Xangai situa la Universitat de València com a primera d’Espanya en quatre matèries

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 20 de juliol de 2018
 
Campus de Tarongers de la Universitat de València.
Campus de Tarongers de la Universitat de València.

Ciència i Tecnologia dels Aliments, Teledetecció, Ciència i Enginyeria Energètica i Administració d’Empreses són les matèries on la Universitat de València és el primer centre d’ensenyament superior espanyol, segons el Global Ranking of Academic Subjects (GRAS). A escala internacional destaquen la tretzena posició del món en Teledetecció, la vint-i-cinquena en Ciència i Tecnologia dels Aliments i que la UV està entre les 75 millors en Turisme.

A més, la institució acadèmica millora en 17 de les matèries analitzades, se situa entre les 150 primeres universitats del món en set d’aquestes àrees –en 11 entre els 200 primers llocs del top global– i a Espanya en 22 matèries figura entre els cinc millors centres. També, en la classificació elaborada per Shanghai Ranking’s Consultancy, la Universitat de València queda entre els millors centres del món en 32 de les 54 matèries considerades (59%), front a les 22 (un 41%) de l’any 2017.

El GRAS 2018 classifica les millors institucions acadèmiques i de recerca del món en 54 matèries distribuïdes en cinc àrees: ciències naturals, enginyeria, ciències de la vida, ciències mèdiques i ciències socials, entre 4.000 institucions d’educació superior. Utilitza cinc indicadors objectius per classificar-les: nombre d’articles publicats en un període de cinc anys (PUB), impacte de la citació normalitzada per categoria (CNCI), índex de col·laboració internacional (CI), publicacions en revistes de prestigi (TOP) i  personal guanyador de premis de reconegut prestigi (AWARD).

A escala internacional destaca la tretzena posició del món en Teledetecció de la Universitat de València, la vint-i-cinquena en Ciència i Tecnologia dels Aliments, i que la institució està entre les 75 millors en Turisme. També figura entre les 150 primeres del món en Instrumentació Científica i Tecnològica, Ciències Agrícoles, Salut Pública i Administració d’Empreses; i entre les 200 millors classificades del món en Física, Química, Ciència i Enginyeria Energètica, Farmàcia i Ciències Farmacèutiques.  

També, la institució s’ha situat entre les 300 primeres classificades del rànquing GRAS en Matemàtiques, Ecologia, Ciències Atmosfèriques, Enginyeria Elèctrica i Electrònica,  Enginyeria Química, Nanociència i Nanotecnologia, Ciència i Enginyeria Ambiental, Biotecnologia, Ciències Biològiques, Biologia Humana, Medicina Clínica, Odontologia, Tecnologia Mèdica, Ciències Econòmiques, Educació, Comunicació i Gestió.

A més de Ciència i Tecnologia dels Aliments, Teledetecció, Ciència i Enginyeria Energètica i Administració d’Empreses, la Universitat de València també està en aquest rànquing entre les tres millors d’Espanya en Física, Química, Ciències Biològiques, Biologia Humana, Medicina Clínica,  Salut Pública, Educació i Turisme, i entre les quatre millors en Ecologia, Biotecnologia, Farmàcia i Ciències Farmacèutiques i Comunicació.

 

Rànquing al web del Servei d’Anàlisi i Planificació UV: http://ir.uv.es/Tbp6DwJ

Accés al rànquing: http://ir.uv.es/HOAdR9A