El rector Esteban Morcillo i la vicepresidenta Mónica Oltra inauguren hui dijous el curs de La Nau Gran

  • 6 d’octubre de 2016
 
Imagen de la noticia

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, inauguren hui dijous, dia 6 d’octubre, el curs 2016-2017 de La Nau Gran. L’acte començarà a les 18:30 a l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic de la Universitat de València. Mónica Oltra pronunciarà la conferència inaugural, titulada ‘Viure millor, per a viure més’. Enguany hi ha 1.584 alumnes matriculats.

Mónica Oltra és, a més de vicepresidenta i portaveu del Consell, consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat.

La Nau Gran és el programa de formació per a persones de la Universitat de València, que va nàixer l’any 1999 i que ha mantingut el seu creixement continu amb milers de persones participants. Aquella aventura que començava amb 70 persones ha esdevingut una via oberta d’intercanvi intergeneracional, que arriba a totes les àrees de coneixement mentre respon a la necessitat social de formació al llarg de la vida. L’experiència vital i la curiositat desperta es combinen amb actituds actives, implicades, creatives..., que posteriorment reverteixen en la societat

Està organitzat pel Servei d’Extensió Universitària, que depèn del Vicerectorat de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa, dirigit per Ramón López, i es realitza en col·laboració amb els diferents centres, serveis i instituts de la Universitat de València.

Compta amb una experiència de més de 17 anys i inclou onze itineraris formatius diferents, de tres cursos obligatoris i un curs transversal anomenat Nau Gran Nivell Avançat. En el curs 2016-2017 hi ha 1.584 alumnes matriculats, dels quals 500 són de nou ingrés.

A més, hi ha una àmplia oferta de cursos dins d’allò que s’anomena Nau Gran en Obert. Cursos que van des dels ja clàssics Taller de Narrativa, Cinefòrum o Gastronomia fins a cursos d’idiomes (anglès, francès, italià...) passant per excursions del Club de Geògrafs i Caminants, i monogràfics sobre ètica, comunicació o física. La matrícula d’aquestes activitats va començar el dilluns 3 d’octubre i romandrà oberta fins a esgotar les places disponibles.

L'únic requisit per a l'accés al programa és tindre 55 anys o més. La curiositat i les ganes d'aprendee i participar es donen por descomptades.