El rector de la Universitat de València presideix l'acte d’obertura del curs de UniSocietat 2016/2017

  • 18 d’octubre de 2016
 
Acte d'obertura

El rector Esteban Morcillo ha mostrat el seu reconeixement als 10 ajuntaments que col·laboren amb UniSocietat i a les entitats que fan possible el seu desenvolupament: Caixa Popular, Caixa Ontinyent i la Fundació de la Universitat de València. El programa de formació territorial, UniSocietat, compta avui amb més d'1.500 estudiants repartits entre les seues 10 seus.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha presidit aquest acte acompanyat pel president de la Diputació i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez; el director General de Caixa Popular, Rosendo Ortí; el responsable de Relacions Institucionals de Caixa Popular, José María Company; el responsable d'Obra Social de Caixa Ontinyent, Vicent Ortiz; i el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla.

Han assistit a la trobada l'alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez; la de Gandia, Diana Morant; la de Benetússer, Eva Sanz; l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez; el de Cullera, Jordi Mayor; el de l´Eliana, Salvador Torrent; el de Massamagrell, Paco Gómez; el primer tinent d'alcalde de Paterna, Julio Fernández; i l'alcalde de Requena, Mario Sánchez.

Per part de la Universitat de València també han estat presents el director del Centre Internacional de Gandia, Emili Aura; el director del Servei d´Ontinyent, José Cantó; el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; i els caps d’Iniciatives del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, Joan Carles Membrado, Sacramento Pinazo, Virginia Pardo, Ángel I. Morales, Emilio Barba i Walesska Schlesinger.

Durant l'acte, el rector ha explicat que UniSocietat va sorgir amb “el ferm compromís de la Universitat de València de contribuir a la formació al llarg de la vida en el territori, amb una clara vocació comarcal”. I ha afegit que la Universitat de València “s'enorgulleix de ser bandera d'una àmplia varietat de disciplines i àrees científiques, doncs eixe caràcter pluridisciplinar permet que el programa UniSocietat compte amb la participació de 200 docents”.

Ha elogiat la labor de tots els agents que fan possible UniSocietat: “Som conscients que UniSocietat és avui un programa assentat en el territori i en continu creixement gràcies a la participació i la implicació dels ajuntaments, a la voluntat dels alcaldes i alcaldesses, a la confiança de les entitats valencianes financeres arrelades en el territori -Caixa Popular i Caixa Ontinyent-, i la gestió de la Fundació General de la Universitat de València en la seu de Gandia”.

El vicerector Jorge Hermosilla ha compartit amb els presents la programació per al nou curs 2016/2017: “UniSocietat és un programa consolidat, assentat en el territori valencià, és un programa dinàmic, ‘viu’, que compagina un pla de treball preestablert amb la seua capacitat d'adaptació a la demanda dels estudiants, per aquest motiu s'ha dissenyat el programa UniSocietat PLUS, que garanteix la seua continuïtat en cadascuna de les seus alhora que garanteix la permanència dels nostres estudiants”. Hermosilla ha explicat que UniSocietat ha aconseguit aquest curs una matrícula de més de 1.500 estudiants. La seua oferta acadèmica inclou matèries molt diverses que es complementen amb conferències mensuals d'accés lliure als veïns i veïnes de les comarques, així com amb excursions i activitats complementàries que els permetran conèixer alguns espais del territori valencià.

El president de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha enaltit la labor de la Universitat de València en el territori. “El programa UniSocietat facilita que els ciutadans tinguen un contacte real amb la universitat. Gràcies a la seua implantació en 10 seus, aquest programa actua com a vertebrador del territori, doncs la universitat té una capacitat transformadora de la realitat i de la societat i permet als territoris créixer sobre una base sòlida, sobre la base del coneixement”, ha assenyalat l’alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez.

Rosendo Ortí, director General de Caixa Popular, ha explicat que l'entitat a la qual representa aspira al fet que els seus clients “siguen feliços i la formació és fonamental per a aconseguir la felicitat perquè qui no sap es perd moltes coses”. Caixa Popular participa directament en el desenvolupament de 8 seus (Quart de Poblet, Paterna, Massamagrell, l´Eliana, Requena, Cullera, Alzira, Benetússer), mitjançant un conveni específic d’esponsorització a UniSocietat.

El responsable d'Obra Social de Caixa Ontinyent, Vicent Ortiz, ha assegurat que UniSocietat “és un referent del que ha de ser una universitat moderna, oberta i innovadora, és una iniciativa fonamental per a les comarques que estan allunyades de la capital i, en definitiva, és un programa digne de que el recolzem”. Caixa Ontinyent, col·labora en Unisocietat Ontinyent, mitjançant la Fundació Universitària Vall d´Albaida (FUVA).