La rectora i l’alcalde d’Ontinyent demanen a RENFE millorar horaris i serveis de trens

  • Gabinet de la Rectora
  • 3 de desembre de 2020
 
La rectora i l’alcalde d’Ontinyent demanen a RENFE millorar horaris i serveis de trens

La rectora de la Universitat de València i l’alcalde d’Ontinyent s’han reunit amb la direcció de Rodalies de RENFE a València per sol·licitar una millora en el servei de la línia Xàtiva-Ontinyent-València

La Universitat de València aposta per la sostenibilitat, i en eixe sentit està treballant amb les diferents Administracions Públiques en la demanda de millores de les xarxes de transport públic, tant ferroviari com de tramvia, metro i autobusos urbans, metropolitans i provincials, i en la seua combinació per a donar millor servei a la comunitat universitària, amb majors nivells de qualitat i avantatges tarifàries.

Així, el vicerector d’Economia i Infraestructures de la Universitat, Justo Herrera, ha mantingut diferents reunions amb el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat, Arcadi España.

Les accions coordinades d’aquestes demandes de millorar en els sistemes de mobilitat vinculats amb les estructures i campus de la Universitat de València es coordinen, també, amb les autoritats locals, en el context de les relacions universitat-administracions.

Al llarg dels darrers temps s’ha evidenciat un conjunt de carències de la línia que dóna servei a la comunitat universitària que es desplaça des de i fins les comarques centrals. En particular, i molt especialment, en la situació actual de pandèmia en la qual la supressió d’alguns serveis de la línia Xàtiva-Ontinyent-València han afectat la possibilitat de desplaçament d’estudiantat i professorat que utilitzava regularment els serveis de transport fins desplaçar-se al Campus d’Ontinyent d ela Universitat de València.

En eixe sentit, la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, i la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez, han abordat aquesta situació amb el director del Campus d’Ontinyent de la Universitat, José Cantó.

Les dades de la Universitat evidencien que vora el 60% de l’estudiantat del campus d’Ontinyent prové de fora de la comarca de la Vall d’Albaida, destacant els desplaçaments des de La Costera, La Ribera Alta, València i la seua àrea metropolitana.

La supressió del servei de darrera hora de la vesprada ha afectat a aquests desplaçaments.

Aquesta va ser la principal reivindicació de la reunió mantinguda el 2 de desembre entre la rectora Mª Vicenta Mestre, l’alcalde Jorge Rodríguez i el responsable de Rodalies de RENFE a València, Juan Carlos Fulgencio. En la reunió participaren també els directius de RENFE Felipe Gil i Juan Carlos Gil, el regidor d’Educació d’Ontinyent, Óscar Borrell, i el vicerector de la Universitat Justo Herrera.

En la reunió els responsables de RENFE s’han compromés a estudiar la possibilitat de la reincorporació del servei de vesprada que ‘és molt important perquè ens ofereix la possibilitat d’ajustar l’inici i fi de les classes de matí i de vesprada’, ha remarcat el vicerector Justo Herrera.

També han informat de l’adjudicació, per part d’ADIF de la redacció del projecte de renovació de via entre les estacions de Xàtiva i Ontinyent, que afecta un tram de poc més de 38km, amb 22 passos a nivell, 7 ponts, i7 túnels. Aquesta actuació, inclosa al Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana s’ha adjudicat per més de 685.000 euros.

Tant l’alcalde d’Ontinyent com la rectora de la Universitat han destacat l’esperit de col·laboració i la disposició de RENFE. ‘És important treballar conjuntament per tal de donar millor servei públic a la ciutadania, apostant pel desenvolupament del territori i per la sostenibilitat, amb un transport de qualitat’, ha destacat la rectora Mª Vicenta Mestre.