La rectora defensa el treball del personal universitari

  • Gabinet de la Rectora
  • 23 de novembre de 2020
 
La rectora defensa el treball del personal universitari

La rectora ha realitzat aquestes declaracions en el marc de la signatura del Conveni entre la Universitat de València i l’Agència Antifrau de la Comunitat Valenciana.

‘Aquesta crisi sanitària està posant evidenciant la necessitat d’uns serveis públics forts i de qualitat, capaços de fer front a situacions excepcionals’. Amb aquestes paraules, la rectora de la Universitat de València ha fet una declaració institucional de suport al personal universitari en un moment clau en què s’estan formulant els pressupostos de 2021, tant del govern d’Espanya com de la Generalitat Valenciana.

‘El passat mes de març, en pocs dies passàrem d’una atenció a les i els estudiants de caràcter eminentment presencial a una docència totalment en línia. Però al darrere d’eixe treball no sols està el professorat, també un ampli ventall de professionals tècnics, d’administració i de serveis, que fan possible el funcionament ordinari d’una gran universitat com la nostra’, ha recordat la rectora, que ha afegit ‘a totes i tots ells, en diferents ocasions, i també en públic, en els actes institucionals, he agraït el seu esforç i dedicació tant al llarg del confinament com l’excel·lent treball d’adaptació a aquesta nova normalitat i les mesures preventives aplicades per fer front a la COVID’.

En el marc actual de formulació de pressupostos públics, i també de polèmiques en relació als serveis públics en aquest temps de pandèmia, la rectora de la Universitat de València ha afirmat que ‘lluny de corporativismes, la defensa de cada treball al sector públic és la defensa dels interessos de la ciutadania; és una garantia de funcionament institucional que s’ha demostrat eficaç en aquest temps excepcional’.

Un ‘treball que moltes vegades és invisible, perquè moltes vegades no es té la consciència de que el que funciona cada dia és el resultat del treball de moltes persones que treballen de matí, de vesprada, però també de vegades de nit, i en caps de setmanes’ ha remarcat la rectora. ‘Persones que treballen amb vocació de servei públic, amb alçada de mires, no sols entenent la funció pública com un treball sinó com una manera d’entendre l’Estat del Benestar del qual el sistema universitari públic és pedra angular’.

Aquesta declaració s’ha realitzat en l’Agència Antifrau de la Comunitat Valenciana, en la qual s’ha signat hui un conveni de col·laboració entre la Universitat de València i aquesta Agència de la Generalitat Valenciana. ‘Les i els treballadors públics són garantia de prevenció de fraus, són garantia de funcionament dels mecanismes democràtics i d’una Administració Pública al servei de la ciutadania, garantint el compliment de la legalitat en tot moment’.

Per tot això, ha conclòs la rectora, ‘cal defensar els serveis públics, i els treballadors i treballadores públiques. En el nostre cas, la Universitat pública, i en particular la Universitat de València. Els milers de persones que cada dia s’esforcen, tant en les tasques del PAS com en l’activitat docent i investigadora i de transferència de coneixement, i en la creació i difusió cultural i en els esports universitaris, fan possible que siguem una universitat de referència, destacada en els principals rànquings internacionals.

‘Una Universitat, la Universitat de València, que ens hem d’estimar, perquè és patrimoni de totes i tots, un servei públic de qualitat que requereix de tot el suport de la societat per comptar amb els recursos necessaris, que hem d’emprar d’una manera transparent, eficaç i eficient, per continuar garantint els nivells de benestar del nostre territori, fent realitat una societat millor formada i informada, més culta i amb un creixement sostenible, intel·ligent i inclusiu’.