La rectora inaugurarà les XII Jornades de Defensa de l’Institut de Drets Humans

  • Unitat de Suport als Instituts Tarongers
  • 11 d’octubre de 2019
 
Avió de combat
Flickr / Ejército del Aire, Ministerio de Defensa / Coronel José Francisco Terol Albert

La rectora, María Vicenta Mestre, inaugurarà dilluns que ve (10.30) les XII Jornades de Seguretat i Defensa que organitza l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH-UV) en el marc del conveni signat entre el Ministeri de Defensa i la institució acadèmica.

La conferència de clausura (dimarts, 19.30) serà a càrrec del tinent general cap de la Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat (CGTAD), Francisco Javier Gan Pampols, que analitzarà la contribució espanyola a la defensa d’Europa.

Les jornades tindran lloc en el saló de graus de la Facultat de Dret (Campus de Tarongers). En l’acte inaugural la rectora estarà acompanyada per Rafael Morenza, delegat de Defensa a la Comunitat Valenciana; Francisco Javier Palao, degà de la Facultat de Dret; Amador Enseñat, general de divisió del Comandament d’Ensinistrament i Doctrina (MADOC, per les seus sigles en castellà ); i Consuelo Ramón, directora de les jornades i del IDH-UV.

El títol d’aquesta edició de les jornades és “La defensa: element estratègic essencial per a la garantia de la seguretat”. En el transcurs d’aquestes, expliquen els organitzadors, es procedirà a l’examen dels principals elements que defineixen l’Estratègia de Seguretat Nacional i la Directiva de Defensa Nacional. “Professors, investigadors i professionals de les FFAA aprofundiran en la rellevància de l’estratègia de defensa en la prevenció i lluita contra els principals riscos i amenaces a les quals han d’enfrontar-se Espanya i la resta de països membres de la UE, preservant abans de res els drets fonamentals dels ciutadans”, assenyalen.

Aquestes jornades formen part del desenvolupament de dos projectes d’investigació, dirigits per la professora Consuelo Ramón, PROMETEU/2018/156, “Seguretat internacional i europea: de la prevenció de conflictes armats a les estratègies per a la construcció d’una ciutadania inclusiva i plural”, finançat per Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport; i el projecte del Ministeri DER2017-86861-R, del Programa Estatal d’Investigació, Desenvolupament i Innovació Orientada als Reptes de la Societat, titulat “Prioritats en la revisió de l’estratègia global i europea de seguretat: La seguretat preventiva i el test de la gestió de la presència de col·lectius de risc”.

Creat l’any 2005, l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València va rebre del Ministeri d’Educació l’Esment d’Excel·lència pel seu programa de doctorat Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional. L’ IDH forma part del projecte Consolider en el qual participen dotze grups de recerca de diferents universitats espanyoles, coordinat per l’Institut de Drets Humans Bartolomé de las Casas de la Universitat Carlos III de Madrid.

Més informació: