La rectora informa el Consell de Govern de la Universitat sobre les accions relacionades amb el coronavirus

  • Gabinet de Premsa
  • 10 de març de 2020
 
Recreació d'una soca d'un virus.
Recreació d'una soca d'un virus.

La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, ha informat hui el Consell de Govern extensament sobre les accions desenvolupades pel comité d’emergències de la institución sobre el coronavirus, que està des del primer moment treballant en coordinació amb les autoritats del Ministeri de Sanitat, del Ministeri d’Universitats i de la Generalitat Valenciana.

També ha informat dels diferents nivells de comunicació realitzats tant als més de 390 estudiants que es troben en situació d’evidència de transmissió comunitària (Itàlia, Corea del Sud i Japó) i a la pròpia comunitat universitària (PDI, PAS i estudiantat) de la Universitat en matèria de consells, recomanacions i instruccions a seguir en casos de detecció de contagis, als quals s'ha referit, fent esment a que la institució segueix, en tot moment, les indicacions de Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

Es pot seguit tota la informació relativa al coronavirus, incloses les recomanacions generals a seguir per la comunitat universitària en el lloc web habilitat per la Universitat a tal efecte: www.uv.es/coronavirus


Oferta de títols propis

D’altra banda, el Consell de Govern ha aprovat l’oferta de títols propis per al curs 2020-2021. La vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez, ha explicat que es tracta de 246 títols, entre (màsters, diplomes, experts i certificats) de totes les branques del coneixement de la Universitat. Es tracta d’una xifra semblant a la d’anteriors cursos, que suposa un “esforç de qualitat i d’adequació a les necessitats formatives de la societat valenciana”, en paraules de la vicerectora.

Oferta Ocupació PDI

També han estat aprovades la distribució de la taxa de reposició d’efectius i l’oferta pública d’ocupació de PDI per a l’any 2020. El punt l’ha presentat el vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat, Ernest Cano. Es tracta de 124 places per a facilitar la promoció i l’estabilització de la plantilla.

D’aquesta xifra, 19 places són per a contractes del programa Ramón y Cajal. De la resta, 57 ho són d’ajudant doctor; 34 (més 4 sobrants de l’any anterior), de promoció a titular; set per a estabilització de professorat associat; i 30 per a promoció a càtedra.

Condol institucional

En el seu informe, la rectora ha expressat el condol institucional per la mort recent de persones vinculades a la Universitat de València. Es tracta d’Asunción Bueso, administrativa de la Facultat de Fisioteràpia; Joan Pelechano, exprofessor d’Informàtica i Electrònica, que va ser director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE); i Ernesto Cardenal, poeta nicaragüenc, que va ser investit doctor ‘honoris causa’ per la Universitat de València el 1987.

Arxivat en: Consell de Govern