La renovació docent a l’ensenyament superior, a debat en les VI Jornades d’Innovació Educativa

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 6 de maig de 2019
 
Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València.
Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València.

El Departament de Filologia Francesa i Italiana de la Universitat de València celebra entre el 6 i 8 de maig les VI Jornades d’Innovació Educativa, enguany centrades en la Renovació Docent a l’Ensenyament Superior. Professorat universitari i especialistes en eLearning compartiran reflexions sobre el canvi del paradigma educatiu durant els últims decennis.

L’acte s'inaugura dilluns a les 9.30 hores per Amparo Ricós, degana de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació; Ana Rosa Caler, vicedegana d’Internacionalització i Innovació del centre; Ana Monleón, directora del Departament de Filologia Francesa i Italiana; i Inés Rodríguez, organitzadora de les jornades, amb l’investigador José V. Romero.

Les jornades parteixen de l’anàlisi de la transformació del paper del personal docent amb la introducció de les noves tecnologies i nous mètodes per a afrontar les classes. Aquest canvi de rol implica avançar de la figura del professor com a protagonista del procés d’aprenentatge a un paper de facilitador, orientador o guia al mateix temps que l’alumnat pren un rol més actiu, segons Inés Rodríguez, professora del Departament de Filologia Francesa i Italiana, i José Vicente Romero.  

Aquesta transformació ha vingut de la mà de les novetats metodològiques acompanyades, o no, de la incorporació de les TIC a la docència. El programa d’activitats de les jornades, les quals tindran lloc Saló de Graus de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, consisteix en una sèrie de conferències, sessions de comunicacions,  tallers i taules redones durant tres dies.

L’encontre comptarà amb més de vint ponents provinents del món universitari i docent. A més, té el suport del Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa, la Xarxa d’Innovació Educativa SLATES i l’Institut Interuniversitari de Llengües Modernes Aplicades de la Comunitat Valenciana.

 

Pots consultar el programa amb els actes del congrés en el següent enllaç: https://www.uv.es/redoes/