El reporter Javier Bauluz imparteix un seminari sobre refugiats i xenofòbia en la Facultat de Dret

  • 6 de març de 2017
 
Javier Bauluz

Aquest dimarts, 7 de març el director de Periodisme Humà i primer premi Pulitzer espanyol, Javier Bauluz, impartirà el seminari ‘Refugi, xenofòbia i empatia en l’Europa del segle XXI’. El seminari, que ha sigut organitzat per l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH) tindrà lloc en l’aula 4P12 de la Facultat de Dret a partir de les 18 hores.

Bauluz va rebre el Pulitzer de Periodisme en 1995 junt als seus companys de Associated Press pel seu treball fotoperiodístic a Ruanda. També ha rebut altres importants reconeixements professionals com el Premi Godó de Fotoperiodisme en 2001, el Premi Llibertat de Periodisme, el I Premi Internacional de Periodisme Julio Fuentes en 2002, el Premi FotoPres o el Premi Periodisme i Drets Humans en 2008. Des de 1984, ha cobert conflictes i drames humanitaris a Centreamèrica, Àfrica, els Balcans i Orient Mitjà, entre altres llocs. Ha treballat amb les agències Associated Press, Reuters, Staff, VU i Gamma, i ha publicat els seus treballs en The New York Times, The Washington Post, Libération, The Independent, Der Spiegel, El País, El Mundo, LaVanguardia, entre altres mitjans. A més, ha participat en diversos projectes i organitzacions de cooperació al desenvolupament. És autor dels llibres “Sombras en Combate 1992” i “Ruanda, amor en tiempos de cólera 1994”, i forma part del grup de deu fotoperiodistes espanyols autor de “Ruanda, amor en tiempos de cólera 1994”. Al juliol de 2008, Javier Bauluz va impulsar junt a centenars de periodistes i defensors de drets el Manifest sobre Periodisme i Drets Humans.

Periodismohumano, el mitjà de comunicació que dirigeix Bauluz, compta amb un equip de redacció professional, amb corresponsals, col·laboradors i analistes en diferents parts del món. El seu focus principal són les persones, especialment els més febles, cada vegada més invisibles per als mitjans de comunicació tradicionals. 

+Info: http://periodismohumano.com/