Requena i Massamagrell acullen les exposicions de la Universitat de València sobre patrimoni cultural i rúning

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 16 de maig de 2018
 
Requena i Massamagrell acullen les exposicions de la Universitat de València sobre patrimoni cultural i running

El divendres 18 de maig es presenta l’exposició ‘Territori valencià, territori runner’ al Pavelló One Wall de Massamagrell. La mostra ‘El Patrimoni Cultural Valencià’ s'exposa al Museu Municipal de Requena fins al 10 de juny.

La mostra Territori valencià, territori runner realitza una “radiografia acurada i científica de la situació actual del running, de les seues capacitats i reptes de futur”, assegura el comissari de la mostra, el professor Víctor Agulló (Departament de Sociologia i Antropologia Social). Aquesta exposició es presentarà a Massamagrell el divendres 18 de maig, a les 13:30 hores, al Pavelló One Wall. La seua presentació en aquest municipi de la comarca de l’Horta s’ha fet coincidir amb l’obertura de la Fira del Corredor de la XVII edició de la 15 km Vila de Massamagrell. A la inauguració assistiran el vicerector Jorge Hermosilla, el comissari Víctor Agulló, així com l’alcalde de la localitat, Josep Lluís Galarza, i en representació de Caixa Popular, Amador Cano.

En aquesta exposició han participat 48 autors, la majoria docents i investigadors/es de la Universitat de València, però també signen els panells atletes, historiadors esportius, entrenadors o periodistes, tots ells especialistes en rúning. Aquesta nombrosa participació imprimeix a l’exposició un caràcter multidisciplinari i polièdric, la qual cosa permet que s'aborde el fenomen del rúning des d’una àmplia varietat d’òptiques, com ara la salut, fisiologia, qualitat de vida, nutrició, prevenció de lesions, psicologia, etc.

Els interessats en visitar l'exposició El Patrimoni Cultural Valencià poden fer-ho de dimecres a dissabte, en horari de 10:30 a 14 hores, fins al 10 de juny al Museu Municipal de Requena. Els 36 panells que conformen aquesta exposició contenen mapes, material gràfic i textos explicatius que han sigut redactats per més d’una vintena d’especialistes de la Universitat de València en disciplines variades, com ara la història, l’arqueologia, la sociologia, la geografia i l’art. L’exposició, que abasta la riquesa del patrimoni valencià des d’una perspectiva multidisciplinària i plural, té com a punt de partida l’Atles del Patrimoni Cultural Valencià publicat el 2010.

Ambdues mostres han sigut produïdes a iniciativa del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València i han sigut finançades per Caixa Popular i la Direcció General de Cultura i Patrimoni (en el cas de la mostra sobre el patrimoni valencià) i la Direcció General d’Esports (en el cas de la mostra sobre el rúning).