RUIGEU insta a les universitats espanyoles a apostar per una conciliació corresponsable per al teletreball en temps de la COVID-19

  • Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat
  • 19 de juny de 2020
 

La Xarxa d'Unitats d'Igualtat de Gènere per a l'Excel·lència Universitària (RUIGEU) ha publicat la guia de bones pràctiques “Teletreball i conciliació corresponsable en temps de covid-19”. El treball ha estat liderat per la Universitat de València, coordinadora de la xarxa i per la Universitat de Màlaga, coordinadora del subgrup de polítiques de conciliació de la CRUE.

La publicació està dirigida a les universitats i ofereix recomanacions i mesures per a prevenir desigualtats i asimetries de gènere, que l'actual pandèmia està agreujant, com analitza la directora de la Unitat d'Igualtat, Amparo Mañés. I és que una de les qüestions que s'han revelat en aquesta pandèmia és l'estrès addicional que està suposant per a les persones amb responsabilitats familiars, assumides amb major freqüència per les dones com així han corroborat diversos estudis, també de la nostra universitat.

RUIGEU reuneix les unitats d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes de 52 universitats espanyoles i presenta unes recomanacions perquè el teletreball responga a una conciliació corresponsable en l'àmbit universitari. Posa especial èmfasi en les responsabilitats institucionals, enteses com a part de la corresponsabilitat i focalitza la necessitat de garantir un entorn professional basat en la confiança mútua, no en el control; a garantir la desconnexió digital, i a oferir suport psicològic.

La guia preveu la conveniència d'adequar la normativa amb mesures com permisos excepcionals en un context excepcional, determinar franges horàries laborals específiques per als qui tinguen familiars a càrrec, i també recomana pautes per a organitzar reunions, amb acord previ de l'horari i la possibilitat de participació virtual.

Algunes de les iniciatives dissenyades per al Personal Docent i Investigador (PDI) fan referència a l'avaluació de la tasca investigadora, en aquest cas establint criteris de ponderació per als qui haguen tingut o tinguen responsabilitats de cures.

La guia es fixa igualment en l'estudiantat de la Universitat i fixa l'eventualitat de reconèixer-lo a temps parcial en certes circumstàncies laborals o familiars sobrevingudes en l'actual context excepcional de la COVID-19. Ajornar el pagament de les taxes, flexibilitzar terminis en lliuraments de treballs de fi d'estudis i facilitar el préstec de dispositius electrònics són altres iniciatives destacades.

En aquest sentit, i en relació al teletreball i la conciliació, veus expertes analitzaran en un debat online organitzat per la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València si el teletreball és afavoridor de la conciliació o provoca un augment de la bretxa de gènere

Debatre si el teletreball és una eina per a millorar la conciliació laboral, familiar i personal o si en canvi agreuja les bretxes de gènere i analitzar si el treball i la docència telemàtica aprofundeixen la desigualtat entre dones i homes són algunes de les qüestions que es traslladen al Cicle de Debats “La Nau de la Igualtat” que planteja una nova sessió, aquesta vegada per videoconferència, amb el debat “Teletreballar, és conciliar?” dilluns que ve, 22 de juny de 18.00 a 19.30 hores.

En el debat està prevista la participació de l'enginyera Nuria Oliver, les professores de la Universitat de València, la sociòloga Marcela Jabbaz i l'economista Isabel Pla, i la tècnica lingüística de la Generalitat Valenciana, Immaculada Navarro i es requereix prèvia inscripció al correu electrònic: igualtat@uv.es

Arxivat en: Unitat d'Igualtat
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies