Salsa, danses del món, flamenc i sevillanes inunden la Universitat en primavera

  • Servei d'Esports
  • 25 d’abril de 2018
 
Un moment de l'exhibició del Festival Salsero del 2017.
Un moment de l'exhibició del Festival Salsero del 2017.

Música, color i exercici físic per a unir les cultures del món. Sota aquest paraigua, el Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València organitza cada any diferents festivals de ball, que tenen lloc en la primavera i que funcionen com a fermall d’or del curs esportiu. La primera d’aquestes festes serà el Festival Salsero Benèfic el pròxim 1 de maig, que té previst reunir més de 400 persones al Pavelló Universitari de Blasco Ibáñez.

Des de les 11 hores, les instal·lacions esportives d’aquest campus obriran les seues portes per a acollir el major festival salsero de la Comunitat, en el qual es donaran cita més d’un centenar de professionals del ball procedents de les millors escoles de la regió per a impartir 22 tallers i/o classes magistrals de bachata, salsa, kizomba i mambo en les seues múltiples variacions i estils.

A partir de les 17:45 hores, el festival es desenvoluparà per complet al Pavelló Universitari amb exhibicions i xous que seguiran centenars de persones. A més, en acabar les posades en escena, tot el públic podrà gaudir de música llatina en directe per a posar en pràctica sobre la pista allò aprés al llarg del curs.

El Festival Salsero de la Universitat de València és una iniciativa benèfica, coordinada per la professora de salsa Carmina Gil, que celebra ja la seua sisena edició i que enguany destinarà la recaptació a dos projectes solidaris a Àfrica a través de l’ONG Aida Books: ‘La escuelita pediátrica’, a Guinea Bissau, i ‘La Seño’, un projecte d’escolarització de xiquetes i xiquets a Benín.

IV Festival Danses del Món
Quinze dies més tard, el 16 de maig, la Universitat celebrarà la quarta edició del Festival Danses del Món, dirigit pel professorat de danses del Servei d’Educacio Física i Esports. Tindrà lloc al Teatre Tívoli de Burjassot, a les 19 hores, i l’entrada és lliure.

Actuarà l’alumnat de l’activitat que promou el Servei cada any a les seues instal·lacions. En aquesta ocasió, seran nou les disciplines artístiques que s’exhibiran sobre l’escenari: bollywood, clàssic, contemporani, funky, hip-hop, jazz, oriental, tribal i musicals; interpretades per 150 ballarins.

VI Festival Flamenc i de Sevillanes
El dia 1 de juliol finalitzarà la programació de festivals amb el ja tradicional Festival Flamenc i de Sevillanes que se celebrarà per sisé any també al Tívoli de Burjassot. Organitzat pel Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València, i dirigit i coreografiat per la professora Lucila Duarte, el Festival reunirà sobre l’escenari un centenar de balladors i balladores, alumnes de l’activitat, per a interpretar més d’una desena d’actuacions.

El Festival començarà a les 19 hores i l’entrada és gratuïta amb invitació que es podrà arreplegar a les instal·lacions del Servei al Campus de Blasco Ibáñez (av. Menéndez i Pelayo 19, València).

 

Més informació: