Sami Naïr i altres dos investigadors estrangers s’incorporen a l’Institut de Drets Humans

  • 4 de maig de 2017
 
Sami Naïr

El politòleg francés Sami Naïr s’ha incorporat a l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH) com a investigador convidat. També s’han incorporat aquests dies l’IDH la finlandesa Mari K. Niemi i el brasiler Vinicius Cardeal, becats pels seus respectius governs. La incorporació d’aquests tres investigadors “és una mostra de l’atractiu internacional i del potencial investigador que representa l’IDH”, segons ha assenyalat el seu director, el professor Javier de Lucas.

Sami Naïr, doctor Honoris causa per la Universitat de València és politòleg, filòsof, sociòleg i catedràtic de la Sorbonne, especialista en moviments migratoris i creador del concepte de codesarrollo. Entre 1997 i 1999 va ser assessor del Govern de Lionel Jospin i fins a 2004, europarlamentari. És catedràtic en Ciències Polítiques, director del Centre Mediterrani Andalusí (CMA) i professor-investigador en la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla. Va dirigir Les Temps Modernes junt a Simone de Beauvoir i L’Evenément européen amb Edgar Pisani. 

La investigadora visitant Mari K. Niemi és doctora en Ciències Socials i actualment treballa com a investigadora en el Centre d’Estudis Parlamentaris de la Universitat de Turku (Finlàndia). Niemi s’ocupa de qüestions relacionades amb mitjans i política, comunicació política, populisme i partits populistes, així com del lideratge de les dones en la política. Durant la seua estada treballarà junt a la professora Ángeles Solanes. Vinicius Cardeal, investigador predoctoral, procedeix del Laboratori de Drets Humans de la Universitat Federal de Rio de Janeiro i treballarà, al costat del professor Javier de Lucas, en l’estudi de polítiques migratòries comparades (Brasil, UE, Espanya).

El professor Sami Nair s’incorporarà durant dos mesos i mig a l’IDH, gràcies a una ajuda del programa de professors convidats del Vicerectorat d’Investigació de la Universitat de València. Durant aquest període, el professor Naïr desenvoluparà amb el professor de Lucas un projecte de recerca sobre problemes d’interculturalitat i integració amb immigrants i refugiats i així mateix col·laborarà en les activitats docents de l’IDH.

Concretament, el 12 de maig pronunciarà la conferència de clausura del Seminari Internacional de Polítiques Laborals i Inclusió, que tractarà sobre l’Estat i la reforma del mercat laboral avui a Europa. L’1 de juny, impartirà al costat de Javier de Lucas la conferència d’obertura de l’III Congrés Internacional Multihuri, que plantejaran com una conversa sobre els límits del Dret i de la política davant el reconeixement de la identitat. El 7 de juny clausurarà la present edició del Master Drets humans, democràcia i justícia internacional, amb la conferència “Geopolítica del Mediterrani: la complexitat del joc dels actors en el cas sirià”. Així mateix, el professor Nair impartirà dues sessions en grau, en la doble titulació de Dret i Ciències polítiques, els dies 16 i 17 de maig. I també oferirà dos seminaris per a estudiants de master i doctorat els dies 25 de maig i 5 de juny.
+ Info: http://www.idhuv.es/