Santiago Posteguillo parla a La Nau sobre el procés de creació de les seues novel·les

  • 24 d’octubre de 2019
 
Imagen de la noticia

Santiago Posteguillo, guanyador del Premi Planeta 2018 gràcies a la novel·la 'Yo, Julia', ha ofertit dimecres dia 23 d’octubre, al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València una conferència titulada ‘Julia i la construcció d'una novel·la històrica’. En l’acte, que ha estat presentat per Alejandro Valiño, catedràtic de Dret Romà de la Universitat de València i Cristina García Pascual, responsable de l'Aula de Literatura de la Universitat, Posteguillo ha parlat sobre el procés creatiu de les seues obres, una gran oportunitat per a aquells que vulguen ser escriptors o que, simplement, vulguen descobrir com treballa un novel·lista de la seua talla.

Santiago Posteguillo, natural de la ciutat de València, va estudiar literatura creativa als Estats Units i lingüística i traducció a diverses universitats del Regne Unit. A més, és autor de més de setanta publicacions acadèmiques que abasten d'articles d'investigació a monografies i diccionaris especialitzats. De les seues novel·les, destaquen títols com Africanus, el hijo del cónsul (2006), la seua òpera prima, Las legiones malditas (2008) o La traición de Roma (2009). En l'actualitat, imparteix classes de llengua i literatura anglesa com a professor titular a la Universitat Jaume I de Castelló. Va publicar la seua primera novel·la el 2006.

La repercussió de Santiago Posteguillo s'estén a diferents països com Espanya, Colòmbia, Mèxic, Argentina o Estats Units. Les seues obres han sigut traduïdes a més de 35 idiomes, entre els quals hi ha, per exemple, el polonès o l'italià. Des del març de 2008, totes les seues novel·les estan entre les dues-centes més venudes de l'índex de vendes Nielsen a Espanya i se situen, fins i tot, entre les deu més venudes en algunes ocasions. També des del 2008, Posteguillo imparteix un taller de literatura creativa en col·laboració amb la Universitat de València.

Són diversos els reconeixements que l'escriptor ha rebut al llarg de la seua trajectòria professional, com el Premi de la Semana de Novela Histórica de Cartagena i el Premi de les Lletres Valencianes, que li van atorgar el 2010 per la trilogia d’Escipió, o el Premi Barcino de Novel·la Històrica de l'Ajuntament de Barcelona, que va obtenir el 2014. Aquell mateix any va ser nomenat ambaixador honorífic de la Universitat Jaume I i va publicar La sangre de los libros, un viatge iniciàtic a través de la història de la literatura.

Santiago Posteguillo, després de ser designat Escriptor de l'Any 2015 per la Generalitat Valenciana, va guanyar el 2018 el Premi Planeta amb l'obra Yo, Julia, un títol que va acabar de consolidar el seu nom en el món de les lletres a nivell internacional.

Arxivat en: Cultura , Lletres