El Secretari d'Estat per a la Unió Europea dialoga amb la comunitat universitària

  • Gabinet de la Rectora
  • 18 de novembre de 2020
 

En la trobada, emesa en streaming pel Taller d'Audiovisuals, els i les participants han transmés al Secretari d'Estat les seues inquietuds i iniciatives, qui per la seua part ha assumit el compromís de fer-les arribar als òrgans de la Unió Europea.

El Secretari d'Estat per a la Unió Europea, Juan González-Barba, ha visitat la Universitat de València en el marc de la seua visita institucional a la Comunitat Valenciana, en la qual s'ha reunit amb les Corts Valencianes, el MH President de la Generalitat i l'Alcalde de la ciutat de València.

La Universitat de València és una de les primeres universitats d'Europa en recepció d'estudiants Erasmus i és líder en programes de doble titulació internacional, amb més de mil convenis actius de col·laboració amb universitats i centres d'investigació dels cinc continents.

En aquesta dimensió internacional de la nostra universitat destaca la participació estable en el RCC d'Harvard University, a més de liderar els instituts Confucio d'Iberoamèrica i comptar amb un dels dos centres russos existents a Espanya.

El Secretari d'Estat ha participat en un diàleg amb la comunitat universitària sobre la Unió Europea mantingut amb estudiants i professors.

Així, les associacions d'estudiants Erasmus Student Network (ESN), l'associació europea d'estudiants de Dret (ELSA), l'associació internacional d'estudiants de Ciències Econòmiques (AIESEC), el programa Escena Erasmus, el degà de la Facultat d’*Economia i la vicedegana de la Facultat de Dret, al costat dels directors del Centre de Documentació Europea, Institut Confucio i Centre Rus de la Universitat de València han participat en aquest diàleg, que ha comptat amb la presència, també, del cap del servei de Relacions Internacionals, el delegat de la rectora per a la internacionalització i el degà de la Facultat de Dret.

Aquest diàleg, limitat en la seua dimensió presencial per l'aplicació de mesures de combat contra la COVID, ha sigut retransmés per UVcomunicació en un senyal audiovisual produït pel Taller d’Audiovisuals (TAU) de la UV.

El Secretari d'Estat ha remarcat la importància vital, en circumstàncies de crisis com l'actual, de prioritats de futur com són el creixement verd, digital i inclusiu, que serà possible gràcies al fons de recuperació europea, i també la importància d'una Unió Europea sustentada en els valors de la democràcia i la llibertat, així com en una ciutadania activa.

En aqueix sentit, i en el marc d'aquesta trobada amb la comunitat universitària, el Secretari d'Estat ha assumit el compromís de recollir les múltiples iniciatives plantejades per les persones participants en la trobada per a traslladar-les als òrgans de la Unió Europea.