La selecció femenina de voleibol debuta en els europeus

  • Gabinet de Premsa
  • 24 de juliol de 2019
 
Equip femení de Voleibol
Equip femení de Voleibol

Les jugadores de voleibol de la Universitat competiran en el Campionat Europeu Universitari 2019 del 26 de juliol al 2 d’agost a Lodz, Polònia.

La competició per la qual tant van lluitar està a punt de fer-se realitat. Tan sols queden uns pocs dies perquè la selecció femenina de voleibol de la Universitat de València aterre a Lodz, Polònia, per a jugar el Campionat Europeu Universitari 2019, que se celebrarà del 26 de juliol al 2 d’agost.

“Fa molt de temps que desitgen aquest objectiu”. Així ho assegura Juanjo Susín, entrenador de l’equip, que remarca la constància i regularitat que ha demostrat l’equip. La selecció de voleibol de la Universitat de València va guanyar el bronze en els passats Campionats d’Espanya Universitaris, metall que es va sumar a les dues medalles de plata aconseguides en 2017 i 2018.

A l’equip, ganes no li falten, i com diu Susín: “En aquestes dues setmanes estan sent molt disciplinades en l’entrenament, en el treball… Ara veurem com ix la competició i intentarem competir tan bé com siga possible”.

“Cal lluitar”

Hi ha desconeixement del nivell de la resta d’universitats participants, avança el seu entrenador, que fa esment a la passada experiència europea amb la selecció masculina fa dos anys, en què van poder veure el nivell de la competició femenina. “Quan viatgem totes són més altes, més fortes que nosaltres… per això cal lluitar i fer les coses millor que elles per a poder jugar”.

Concentració, nervis i moltes ganes

Entre l’equip es respira concentració, nervis i alhora moltes ganes. Aura Ubé, una de las dues capitanes de la selecció explica: “Sí que es noten nervis i moltes ganes, però la veritat és que quan ens posem a entrenar només hi ha concentració. Molta exigència també dels entrenadors, però bo, és el que correspon ara, no?”.

Paula Company, una altra de les capitanes afegeix: “Jo pense que no serà gens fàcil, però jo crec que ens compenetrem molt i som molt bon equip. Crec que això ens fa lluitar molt cada partit i cada punt. Independentment del nivell tecnicotàctic, que el tenim per a poder participar-hi, perquè ho hem demostrat en altres competicions, crec que tenim molt d’esperit d’equip i entre nosaltres ens duem molt bé”.

Compaginar. Aquesta és la paraula que està molt present entre les jugadores. “Ha sigut una miqueta difícil compaginar-ho, però al final si vols fer-ho i hi poses ganes aconsegueixes arribar a tot”, subratlla Ubé.

L’aposta de la Universitat de València 

Les dues capitanes remarquen l’aposta important de la Universitat de València perquè elles puguen estar presents en els europeus. “Que facen això per nosaltres em sembla com un regal: duem molts anys intentant-ho i quedant-nos ací… Nosaltres tenim molt present que si ells no hagueren volgut fer això, nosaltres no aniríem ara a l’europeu”, diu Ubé.

Sens dubte, hi ha un sentiment d’equip que va més enllà i que es tradueix en amistat. Durant tots aquests anys com a membres de l’equip de vòlei, Paula Company confessa quant li ha aportat aquest esport: “M’ho ha donat tot, pràcticament. M’ha donat felicitat, compromís, responsabilitat, m’ha donat amigues. Sí que és veritat que l’equip universitari que hem fet… no ho sé, és com una família: a la fi són les persones que veus dia a dia, llavors són com la teua família”.

En pocs dies seguirem de prop la seua actuació a Polònia. Ubé llança el missatge següent a les seues companyes d’equip: “Que confie cadascuna en si mateixa, com jo confie en elles, perquè les he vistes jugar en els seus millors i pitjors moments. Pense que,  si sabem traure el millor de nosaltres en els moments clau, podem fer un campionat molt bonic”.