La selecció de natació s’emporta la plata en el CEU

  • Gabinet de Premsa
  • 3 de maig de 2019
 
Selecció de natació de la Universitat.
Selecció de natació de la Universitat.

La selecció de natació de la Universitat de València va tancar el Campionat d’Espanya Universitari pujant al segon graó del podi i es va proclamar subcampiona d’Espanya en la classificació general. L’equip, amb Paola Pastor al capdavant com a seleccionadora, va sumar cinc ors, quatre plates i set bronzes.

Aquestes van ser les medalles guanyades per les esportistes i pels esportistes de la UV en les diferents proves del campionat:

  • Fem. 800 m lliures. Carolina Pradas: medalla de bronze
  • Fem. 100 m braça. Carla Vidal: medalla de bronze
  • Mas., 200 m esquena. David León: medalla de plata
  • Masc. 50 m lliures. Héctor Fontabella: medalla de bronze
  • Fem. 400 m estils. Carla Vidal: medalla de plata
  • Masc. 50 m esquena. Héctor Fontabella: medalla de bronze
  • Fem. 200 m braça. Sara Vázquez: medalla de bronze
  • Masc. 200 m papallona. David León: medalla d’or
  • Masc. 200 m lliures. Carlos Ródenas: medalla de bronze
  • Masc. 100 m esquena. Héctor Fontabella: medalla d’or

En natació adaptada, Claudia Hernández va guanyar la medalla d’or en 100 m esquena i va aconseguir el rècord amb un temps 1:11.68. Així mateix, Claudia Hernández també va acumular dos ors més, amb la primera posició en 200 m estils i en 50 m papallona, i una medalla de bronze en 100 m estils. D’altra banda, Laura Mengo es va emportar el bronze en 50 m lliures i Ana. M. Rolania la plata en 100 m estils.

 

Dos bronzes en el CEU de lluita

D’altra banda, la Universitat de València també va sumar dos metalls més al seu medaller dels Campionats d’Espanya Universitaris. La selecció de lluita de la UV va guanyar dues medalles de bronze en el CEU celebrat a l’abril, competició organitzada per la Universitat de Múrcia a Los Alcázares (Múrcia).

Continuant amb els campionats nacionals, l’inici del mes de maig va estar marcat pel CEU de bàdminton, on l’equip de la UV va ser eliminada en la fase de grups. El seu seleccionador, Iván Gallardo, va destacar l’actuació dels dobles masculins, que van tancar la competició com a segons de grup.

 

Pròximes competicions

Les dates dels pròxims Campionats d’Espanya Universitaris en què la UV estarà representada seran: al començament de maig, durant la primera setmana del mes es donaran cita el CEU d’atletisme, karate i taekwondo; i seguirà el CEU de futbol, orientació, rugbi, tenis de taula, tir amb arc, judo i triatló. El cap de setmana, 27 i 28 d’abril, va tindre lloc el CEU d’hípica a l’Ucjc Sports Club (Madrid).

Quant al CAEU, aquest diumenge se celebrarà la competició autonòmica d’Ekiden  a la Universitat Jaume I.

 

La UV organitza el CEU d’orientació, tir amb arc i triatló

Per a tancar, cal destacar el CEU d’orientació, tir amb arc i triatló, tres competicions organitzades per la Universitat de València. El CEU d’orientació serà del 6 al 8 de maig al terme municipal de Titagües (València), el de tir amb arc tindrà lloc a les instal·lacions de la UV del 6 al 8 de maig i el de triatló serà el dissabte 11 de maig a Cullera.