Les seleccions de judo, halterofília i la femenina de futbol, campiones d’Espanya universitàries

  • Gabinet de Premsa
  • 15 de maig de 2019
 
Selecció femenina de futbol.
Selecció femenina de futbol.

Les jugadores de la selecció de futbol de la Universitat de València es van endur la copa que els va donar el títol de campiones d’Espanya universitàries i el passe per als Europeus de Sèrbia 2020. El CEU es va disputar divendres passat a les instal·lacions de la Universitat Jaume I de Castelló. Per la seua banda, les seleccions de judo i halterofília de la Universitat de València van disputar el cap de setmana passat els seus respectius campionats d’Espanya universitaris. En ambdues competicions les esportistes i els esportistes de la Universitat van pujar a l’escaló més alt del podi.

Or per a la selecció femenina de futbol

“Les jugadores han anat de menys a més”, va declarar el seu seleccionador Jose A. Menchero, qui va subratllar la duresa del grup. “Vam tindre un grup un poc dur, sobretot amb Huelva que era un rival fort”, va indicar Menchero.

La selecció femenina de la Universitat de València va aconseguir la medalla d’or en una final contra la Universitat Politècnica de Madrid, malgrat iniciar la primera part amb un marcador advers. "Vam centrar els esforços en fer una bona final i aconseguir el títol, i no va ser fàcil", va afegir el seleccionador.

Amb tan sol dos minuts de transcurs de partit, les madrilenyes van anotar el seu primer gol, marcador que es va mantindre fins un poc abans del tancament de la primera part. La UPM va marcar el seu segon gol en el minut 43, però les jugadores de la UV no se’n van anar al descans amb la porteria a zero, perquè en el minut 44 van anotar un gol de penal.

 

Volta al marcador

Als pocs minuts de l’inici de la segona part, l’equip de la UV va empatar el partit, fins que finalment les valencianes es van avançar en el marcador i van tancar el partit amb 4 gols enfront dels dos de la UPM. "Jo crec que era una de les millors finals del campionat d'Espanya que hem disputat", va subratllar Menchero i va afegir: "Les xiques s'han superat davant de qualsevol adversitat".

Una final nacional universitària que va tancar amb un total de sis gols i amb la pressió constant que van mantindre les jugadores de la UV fins al final del partit. Títol de campiones d'Espanya que els ha donat el pas al Campionat d'Europa Universitari de Sèrbia de 2020.

 

CEU de judo

L’equip de judo de la UV va aconseguir el trofeu de campió d’Espanya universitari superant la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat Politècnica de Madrid, segona i tercera respectivament. La competició va tindre lloc al Pavelló Poliesportiu de la Universitat Politècnica de València.

En individual femení, les judokes de la UV van sumar dos metalls d’or i dos bronzes. La medalla d’or va ser per a Carla Muntañez en – 66 kg i per a Nina Estefanía Esteo en -52 kg. El bronze se’l van endur María Ruiz en -57 i Maitane Herrero en -63 kg.

Quant a la classificació masculina, els judokes van acumular quatre medalles d’or: Oier Goikoetxea en -66 kg, Javier Ramos en -73 kg, Igor Zapirain en -81 kg i Marc Sabater va guanyar en -90 kg.

 

CEU halterofília

Enguany la selecció de la UV va aconseguir proclamar-se vencedora del CEU per universitats gràcies a la medalla d’or d’Ana Belén Delgado en 49 kg i la plata que va anar a parar a les mans de Lucía García en 87 kg, campionat que va tindre lloc a la Universitat de Múrcia.

Imatges: