Les seleccions de voleibol i d’escacs sumen tres bronzes

  • Gabinet de Premsa
  • 15 d’abril de 2019
 
Equips de la Universitat guanyadors del broze en volei i escacs
Equips de la Universitat guanyadors del broze en volei i escacs

Les esportistes i els esportistes de la Universitat de València continuen fent créixer el nombre de metalls durant els Campionats d’Espanya Universitaris. Aquesta setmana, les seleccions de voleibol i d’escacs han sumat al medaller tres bronzes: dos tercers llocs per a les seleccions masculina i femenina de voleibol, respectivament, i el bronze en escacs del jugador Paco Sánchez, en individual masculí.

Les seleccions de voleibol de la Universitat de València van iniciar el CEU jugant en un grup complicat, ja que als dos equips de la UV, masculí i femení, els va tocar enfrontar-se a la gran universitat favorita del campionat, la UCAM. Els xics van caure en el primer partit contra la universitat murciana, però amb la victòria dels dos partits restants. El seu entrenador, Juanjo Susín, indica: “Els xics ho van fer realment bé amb el partit contra l’Almeria, que era el partit que per nivell de joc enteníem que era el que ens marcaria la diferència”, encontre que els xics de la UV van tancar amb 3-0. En la tercera jornada i últim dia del Campionat, l’equip es va enfrontar a la Universitat de Barcelona i la va guanyar 3-1. “El sentiment de la universitat que creen entre ells ha servit per a poder ajuntar-los i endur-nos la medalla”, remarca Susín.

Per la seua banda, la selecció femenina també compartia el context dels seus companys, jugant en el mateix grup de la UCAM. En els dos anteriors campionats d’Espanya, les xiques van jugar la final contra les murcianes i es van quedar a les portes de l’or. Enguany, l’equip s’enfrontava a la UCAM en el primer partit del campionat i no van poder fer-los front. Com explica el seu entrenador, Juanjo Susín, “a partir d’ací et preocupes de guanyar, de guanyar els altres dos per intentar assegurar la medalla de bronze i això vam fer”. Finalment, les xiques van aconseguir la medalla de bronze, en imposar-se a la Universitat Politècnica de Madrid 1-3 i a la Universitat de Valladolid 3-0.

 

Escacs, bronze en individual masculí

En el CEU d’escacs, Paco Sánchez va aconseguir endur-se la medalla de bronze. “Fa molt de temps que no tenim medalla en el CEU: enhorabona, Paco!”. Aquest va ser el missatge que publicava Ramón García, entrenador de la selecció, en el compte de Twitter @AjedrezSEFUV. Així mateix, García també llançava aquest missatge a través del mateix canal: “També cal destacar l’actuació de Paula Martínez. Ha fet un torneig espectacular amb cinc punts, puntuant per a l’equip, i classificant-se com la millor xica.”

 

Vela i futbol sala

La selecció de vela de la UV va quedar en el tercer lloc de la Lliga Plata i va tancar la seua participació en el CEU amb un nové lloc en la classificació final. L’altra competició que va tindre lloc aquesta setmana va ser el CEU de futbol sala, on ni la selecció femenina ni masculina de la UV van aconseguir passar de la primera fase.