Un seminari analitza la importància de la participació ciutadana en la governança i gestió del paisatge

 
Un moment de la inauguració.
Un moment de la inauguració.

La Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València acull aquest dijous la segona edició del seminari ‘Societat Civil i Paisatge’, que en aquesta ocasió s'ocupa de la implicació ciutadana en la gestió i planificació del paisatge, així com dels avanços del coneixement en matèria de paisatge.

“La conservació i ordenació del passatge mai serà possible sense una ciutadania implicada, partícip i sensible als valors del paisatge, per açò és tan necessari generar espais de comunicació com a aquest, on transmetre coneixement, compartir experiències i generar dinàmiques en favor del paisatge”, ha assenyalat el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, que ha inaugurat el segon seminari Societat Civil i Paisatge al costat de Rosa Pardo, directora general d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge; Josep Montesinos, degà de la Facultat de Geografia i Història; Emilio Iranzo, director de la Càtedra Participació Ciutadana i Paisatge; i Juan Antonio Pascual, president del Centre per al Coneixement del Paisatge.

El vicerector Hermosilla i la directora general Rosa Pardo han coincidit en la importància de la col·laboració institucional que “permet crear aliances estratègiques entre l'Administració Pública, la Universitat i els agents implicats en la gestió del paisatge amb l'objectiu de millorar el benestar de la societat valenciana; és el cas de la Càtedra Participació Ciutadana i Paisatge creada entre ambdues institucions”. 

Per la seua banda el director de la Càtedra i professor de Geografia, Emilio Iranzo, ha explicat que aquest seminari s'ha estructurat en 3 mòduls, el primer centrat en la governança i gestió del paisatge, el segon en la transmissió a la societat dels avanços del coneixement en matèria de paisatge, i el tercer en la implicació ciutadana en la gestió i planificació del paisatge. “Aquest fòrum conjumina veus procedents de l'Administració, de la Universitat, dels agents territorials, individuals o col·lectius, i fins i tot d'empreses dedicades al paisatge, tot açò amb la intenció de realitzar una aproximació en tres dimensions ―social, legal i epistemològica― al binomi paisatge i participació”. 

Aquest seminari és una més de les accions previstes per la Universitat de València i la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori en el marc de la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians, una plataforma acadèmica que persegueix la reflexió i recerca entorn de temes relacionats amb la concepció i valoració que la població efectua dels paisatges valencians, així com la divulgació i transmissió de coneixement en matèria de paisatge i participació ciutadana.
 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies