Serenates 2020 emet el primer concert gravat a La Nau per al festival a càrrec de La Remembrança

  • Fundació General UV
  • 26 de juny de 2020
 
Un moment de la gravació del concert de La Remembrança al claustre de La Nau.
Un moment de la gravació del concert de La Remembrança al claustre de La Nau.

El festival Serenates, que organitzen cada any la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Esport, i l’Institut Valencià de Cultura, va estrenar, el passat 25 de juny, el primer concert gravat ‘ex professo’ per a aquesta 33a edició que se celebra en format digital a conseqüència de la situació de pandèmia provocada per la Covid-19. El concert va anar a càrrec de La Remembrança i es va emetre pels canals YouTube dels coorganitzadors, el Centre Cultural La Nau i l’Institut Valencià de Cultura, i MediaUni.

Amb el títol ‘Venècia-Júpiter’, La Remembrança interpretà un concert en dues parts dedicat a l’obra de Vivaldi i de Mozart. Una primera, ‘Venècia’ o el reclam dels ocells, que se centrà en el compositor venecià Antonio Vivaldi i les seues inspirades melodies amb els concerts RV95 ‘La pastorella’ i el cèlebre RV90 ‘Il dardellino’ (‘El rossinyol’). En tots dos destaquen motius de caràcter bucòlic, inspirats en la imatge d’una natura que, amb la sonoritat de la flauta, imita el cant del rossinyol amb realisme.

La Remembrança finalitzà l’espectacle amb l’última simfonia de Wolfgang Amadeus Mozart, la número 41 en Do Major K 551, denominada ‘Júpiter’.

Són membres d’aquesta formació musical Paco Varoch (Mahler Chamber Orchestra), flauta i flautí; Olatz Ruiz (ConcertgebowOrkest Amsterdam) i Carles Civera (Orquestra de la Comunitat Valenciana i Munich Philharmonic), violins; Liliana Fernández (Orquestra de la Comunitat Valenciana), viola; Salvador Bolón (Orquestra de la Comunitat Valenciana i London Symphony Orchestra), violoncel; Ángel Martínez (Orquestra de la Comunitat Valenciana), contrabaix; i Adrià Gràcia (CNSM de París), clavicèmbal.

La impossibilitat de reunir públic al claustre de La Nau ha fet de Serenates 2020 una edició històrica que per primera vegada se celebra en format digital, del 24 de juny al 3 de juliol, amb l’emissió de sis concerts gravats ‘ex professo’ per a aquest festival i uns altres quatre que corresponen a concerts i material enregistrat en edicions anteriors.

Els 10 concerts gratuïts es traslladen així als canals YouTube del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València i de l’Institut Valencià de Cultura, coorganitzadors del festival, i MediaUni. Tots s’emeten a les 20 hores a través d’aquests canals, des d’on a més es podrà recuperar el concert amb posterioritat.

Serenates 2020 compta també amb la col·laboració i patrocini de la Diputació de València, l’Ajuntament de València (Cultura, Joventut i Festes), Palau de la Música, Fundació Banc Sabadell, Caixa Popular, EASD València i Clemente Pianos.

Més informació: