Serenates arriba a la recta final amb quatre concerts en el marc de la Gran Fira de València

  • 6 de juliol de 2017
 
Festival Serenates

Del 6 i al 9 de juliol la programació del festival ‘Serenates’, organitzat per la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura, arriba a la recta final amb els quatre últims concerts realitzats en el marc de la ‘Gran Fira de València’ gràcies a la col·laboració amb la Regidoria de Festes i Cultura Popular de l’Ajuntament de València. Els espectacles d’aquests dies tenen un caire més popular i folk. La primera representació serà demà dijous, dia 6, al claustre de la Universitat, al Centre Cultural La Nau, a càrrec de l’Associació de Musics i Balladors de les Danses del Corpus a València. L’actuació començarà a les 21 hores i l’entrada és lliure.

Les danses del corpus constitueixen un extraordinari llegat tradicional i popular. Es van recuperar fa ara quatre dècades, l’any 1977, de la mà del folklorista Fermín Pardo i el dolçainer Joan Blasco i des de l’any 2008, l’Associació de Musics i Balladors de les Danses del Corpus a València, presidida per Juan Rodríguez,  representa aquestes danses durant la festivitat del Corpus i en altres festes. 

L’espectacle que tindrà lloc al claustre de La Nau durarà al volant d’un hora, temps en què es representaran sis danses: quatre de menuts i dos d’adults. Els xiquets i xiquetes ballaran les danses dels turcs, la de cavallers, la d’arquets i la de llauradors. A càrrec de 40 xiquets i xiquetes procedents dels col·legis d’El Pilar i Trinitàries de València. 

El grup d’adults interpretarà la dansa més representativa, ‘La Moma’, que és una dansa ritual que personifica la virtut i la lluita davant els set pecats capitals. També serà protagonista la dansa dels nanos, altres de les icones més representatives d’aquesta tradició. 

La resta de concerts, d’entrada lliure, tindran lloc a la plaça del Patriarca, a partir de les 22.30 hores. 

El dia 7 hi actuaran les colles de dolçaines i percussió La Socarrà de Xativa i de la Universitat de València, dirigides per Pere Molina i Gonzàlez. 

L’endemà, el dia 8 de juliol, serà el torn de la Sociedad Musical Santa María Magdalena de Novelda, dirigida per Juan José Cuenca, amb un programa de música festera. 

El cantautor de l’Alcúdia Jonatan Penalba tancarà el festival el diumenge dia 9 amb ‘De so ca-rel’. 

Serenates té la col·laboració de l’Ajuntament de València (Regidories de Cultura, Festes i Joventut), la Diputació de València, l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEACV), l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Fundació Bancaixa, la Fundació Banc Sabadell i l’Institut Francès de València.