El cap de servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital General ofereix una videoconferència sobre com el coronavirus ha canviat la manera d’entendre la vida

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 19 d’octubre de 2020
 
Miguel García Deltoro.

Dins del cicle de conferències en línia ‘Les persones majors davant la Covid-19’, organitzat per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Esport, el divendres 16 d’octubre a les 12 hores es va celebrar la quarta conferencia/diàleg amb el títol ‘SARS-CoV-2: el canvi del paradigma vital’, en què Miguel García Deltoro, cap de servei de Malalties infeccioses de l’Hospital General de València i professor associat de la Universitat de València, va conversar amb la directora del Servei de Cultura Universitària, Ester Alba.

En aquest quart lliurament del cicle es va abordar la crisi sanitària causada pel virus SARS-CoV-2: el seu origen, efectes sobre la salut de les persones infectades, els assajos sobre les diverses vacunes i la possible evolució de la pandèmia. A més, es va donar resposta a les preguntes que els espectadors formularen en directe.

Miguel García Deltoro és especialista en medicina interna i Doctor en Microbiologia per la Universitat de València. Actualment és cap de servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital General i president del Grup d’Estudi d’Hepatitis Víriques de la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica. També és professor associat de la Universitat de València, així com de múltiples cursos, diplomes i màsters de malalties infeccioses. Posseeix al voltant de cent publicacions nacionals i internacionals en revistes i llibres, i prop de tres-centes comunicacions en congressos nacionals i internacionals de l’especialitat de malalties infeccioses, VIH i hepatitis víriques.

La sessió va ser retransmesa en directe a través del Canal YouTube del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València el divendres 16 d’octubre a les 12 hores. Posteriorment es podrà accedir a aquesta i a totes les sessions enregistrades a través d’aquest Canal.

El proper dimecres 21 d’octubre a les 18 hores s’emetrà la cinquena conferència del cicle ‘Les persones majors davant la Covid-19’ amb el títol ‘La Creu Blanca: una iniciativa davant el còlera (València, 1890)’ en la qual Josep Enric Estrela, gestor cultural i Subdirector de la Institució Alfons el Magnànim, abordarà l’epidèmia de còlera de 1890 i, en concret, una iniciativa assistencial anomenada La Creu Blanca impulsada per l’escriptor renaixentista Constantí Llombart, intel·lectual sobre el qual Estrela ha centrat la seua tesi doctoral.

Josep Enric Estrela és Doctor en Filologia Catalana per la Universitat de València i Màster en Gestió Cultural per la Universitat de Barcelona. Estrela ha combinat a nivell professional, fins recentment, les tasques de Cap de Serveis de Cultura a l’Ajuntament d’Algemesí amb les de professor associat al Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València. Actualment és el Subdirector de la Institució Alfons el Magnànim.