Sessions informatives en els ADRs sobre la igualtat i la prevenció i actuació davant la violència masclista

  • Gabinet de Premsa
  • 7 de març de 2019
 
Vista del campus de Blasco Ibáñez.
Vista del campus de Blasco Ibáñez.

L’Assemblea de Representants (ADR) del centre, l’òrgan màxim de representació de l’estudiantat, està rebent informació i assessorament en Igualtat i prevenció de la violència masclista a petició tant de la Delegació de la Rectora per a Estudiants com de les mateixes ADRs. Fins ara han estat les ARDs dels campus dels Tarongers i Burjassot les que han rebut les sessions informatives, i està previst que dilluns 11 es concloga amb la sessió a Blasco Ibáñez.

Les sessions informatives impartides per personal tècnic de la Unitat d’Igualtat aborden la manera d’entendre i localitzar la desigualtat a la Universitat de València, donant a conéixer el Codi de Conducta i Bones Pràctiques en la relació entre Dones i Homes, i especialment la manera de prevenir diferents violències masclistes en la Universitat posant èmfasi en el protocol d'actuació davant l'assetjament sexual i per raó de sexe.

Les ADRs estan formades per representants elegits per cada un dels cursos dels estudis de grau i de postgrau, i els representants dels estudiants i estudiantes en la Junta de Centre i en el Claustre.

Els informes de la Unitat d'Igualtat revelen que el nombre de casos denunciats de conductes masclistes en les aules i els campus augmenta i les afectades són majoritàriament el col·lectiu l'estudiantil. I és que la necessitat de sensibilitzar la comunitat universitària en Igualtat i en prevenció de conductes sexistes ha estat prevista en els diferents plans d’igualtat i segueix sent una prioritat en les polítiques d’igualtat de la institució.

Arxivat en: Igualtat