Signatura de convenis per a impulsar dos projectes culturals amb seu a La Nau

  • 12 d’abril de 2017
 
La Nau

La Fundació General de la Universitat de València i Caixa Popular treballaran conjuntament en les activitats formatives, de recerca i de divulgació programades dins del marc dels projectes ‘Escola Europea de Pensament Lluís Vives’ i ‘Experiència Estètica ART i MENT’, posats en marxa pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València.

Aquest compromís es fa manifest després de la signatura de sengles convenis de col·laboració rubricats aquest dimecres, 12 d’abril, pel rector Esteban Morcillo, com a president de la Fundació General de la Universitat de València, i el director general de Caixa Popular, Rosendo Ortí, en un acte que ha tingut lloc a l’edifici del Rectorat de la Universitat i al que també han assistit el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; la directora d’Activitats del Centre Cultural La Nau, Ana Bonmatí; el director del Departament de Negoci i Màrqueting de Caixa Popular, José María Company; i el responsable de Relacions Institucionals i RSC de Caixa Popular, Paco Alós.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, amb la participació de diferents entitats i agents socials valencians, que es configura com a un espai per a la reflexió i el debat obert, participatiu i crític, sobre els assumptes d’actualitat a escala mundial i també per a la societat valenciana. Aquest programa compta amb tres línies fonamentals de treball: conferències i presentacions de llibres, seminaris i un seminari permanent.

Les conferències i les presentacions de llibres, que poden anar associades a debats o seminaris, tenen la finalitat d’acostar a professionals de reconegut prestigi en àmbits diversos com ara la ciència, el cinema, la literatura, el feminisme, la història, etcètera.

Quant al seminari permanent, titulat ‘Cultures en la frontera’, s’organitza en àrees temàtiques i pretén abordar qüestions com ara el paper de les institucions culturals, l’impacte del desenvolupament tecnològic o el mercat en l’àmbit de la producció i el consum cultural.

D’altra banda, ‘Art i Ment’ és un projecte d’intervenció sociocultural també promogut pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València. Es tracta d’un programa que uneix psicologia, educació i experiència estètica per fomentar l’autoestima, la motivació, creativitat i sensibilitat artística en xiquets i xiquetes de 10 i 11 anys, una edat molt important per al seu desenvolupament. El programa està sent avaluat amb tests i entrevistes dissenyats per professionals. Totes les activitats són gratuïtes i la matrícula es va tancar ràpidament, un èxit que convida a la seua continuïtat el pròxim curs.

Com l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives, el programa ‘Art i Ment’ compta amb el suport d’entitats, institucions i agents socials valencians, els quals fan possible la realització de tallers diversos com musicoteràpia, artteràpia, teatre i dansa, per exemple, i de conferències obertes al públic per a analitzar, mitjançant dades i plantejaments rellevants, realitats socials amb l’objectiu d’ampliar el coneixement i la recerca en aquest camp.