Silvia Albert presenta en la Universitat l'obra ‘No es país para negras’

  • Gabinet de Premsa
  • 20 de febrer de 2019
 
Silvia Albert
Silvia Albert

L’actriu Silvia Albert Sopale ha interpretat aquest dimecres 20 de febrer en la Universitat el seu monòleg ‘No es país para negras’. Ha sigut a les 19 hores en el Saló d’Actes de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. L'obra, escrita en primera persona, presenta la vida d’aquesta actriu de Sant Sebastià, una xiqueta negra en una família de negres en un país de blancs, i convida el públic a reflexionar sobre temes com el racisme, el masclisme i la construcció de la identitat de les dones negres al nostre país.

En acabar l’obra, hi ha hagut un col·loqui i debat de la mà de Deborah Ekoka, gestora cultural i coordinadora d’United Minds, espai cultural valencià de visibilització i divulgació de la cultura i el món africà.

L’entrada era gratuïta fins a completar aforament, i era possible reservar entrades per a grups a través de correu electrònic: diversitats@uv.es

El 20 de febrer se celebra el Dia Mundial de la Justícia Social, que com tantes altres dates internacionals ajuda a la ciutadania a generar consciència sobre problemes o situacions no resoltes. Amb motiu d’aquesta celebració i, dins la iniciativa diversitats que impulsa el Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la Universitat de València, s’ha programat aquest monòleg teatral.

Coincidint amb l’obra de teatre, la Biblioteca de Ciències Socials Gregori Maians va inaugurar el passat dilluns 11 de febrer una exposició d’una selecció de llibres en matèria de negritud i afrodescendència que formen part de la seua col·lecció. L’exposició, instal·lada al vestíbul d’entrada de la biblioteca, s'ha pogut visitar de l'11 al 22 de febrer. Es pot consultar la bibliografia ací: https://t.co/xA8mZS8gdt

 

 

Exposició en la Biblioteca de Ciències Socials

Aquestes activitats s’emmarquen dins la programació que la Universitat de València organitza cada any al voltant del Dia Internacional de la Dona.

Més informació: