El sistema de pensions, les pseudociències o l'alimentació, en les conferències d’UNISOCIETAT d'abril

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 2 d’abril de 2019
 
Imagen de la noticia

Benetússer, Alzira, l'Eliana, Massamagrell, Paterna, Riba-roja de Túria i Ontinyent acullen aquest mes ponències sobre múltiples temàtiques. Aquest cicle de conferències gratuït complementa al curs acadèmic d’UNISOCIETAT i és d'accés lliure per a la resta de la ciutadania de cada municipi i el seu entorn.

El cicle de conferències d’UNISOCIETAT, que continuarà mensualment al llarg del present curs fins a juny, ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb el suport de la Diputació de València, la col·laboració dels ajuntaments participants i el suport econòmic de Caixa Popular (en 9 seus), de Caixa Ontinyent (en la seu d'Ontinyent) i del Banc Santander (a Gandia).

El dimarts 2 d'abril Cullera acull la conferencia Microorganismes de caminar per casa, que impartirà la professora Hortensia Rico (Departament de Microbiologia i Ecologia). Eixe mateix dia serà el torn de la seu d’Unisocietat a Alzira, que rebrà a Federico Pallardó (Departament de Fisiologia) amb la seua conferència Els aliments influeixen en els nostres gens. Consells d'alimentació i hàbits de vida saludables.

El dimecres 3 d'abril Benetússer albergarà la xarrada Alternatives al voltant de les pensions contributives i no contributives, a càrrec de María del Carmen García (Departament de Treball Social i Serveis Socials).

El dijous 11 d'abril el cicle de conferències d’Unisocietat s'imparteix en 3 seus, Massamagrell, Paterna i Ontinyent. El Centre Cultural de Massamagrell serà escenari de la conferència del professor Carlos Ochando (Departament d'Economia Aplicada) que analitzarà Les últimes reformes del sistema de pensions: efectes sobre l'equitat i el benestar. Jordi Solbes (Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials) estarà a Paterna amb la seua conferència El pensament crític contra les pseudociències. I el Centre Cultural de Caixa Ontinynet rebrà a la professora Virginia Pardo (Departament de Dret Administratiu i Dret Processal) que impartirà la conferencia Dret i globalització: la cooperació jurídica internacional en matèria civil.

El dia 15 abril, el saló d'actes del Centre Social de Riba-roja de Túria acollirà la conferència L'empatia, entendre-la per a entendre als altres, a càrrec de Luis Moya Albiol (Departament de Psicobiologia).

El dimarts 16 d'abril l'Eliana celebrarà l'última conferència mensual d’Unisocietat, titulada Sexe, drogues i neurones, que serà impartida pel professor Enrique Lanuza (Biologia Cel·lular, Biologia Funcional i Antropologia Física).

Aquestes xarrades pluridisciplinàries impartides per docents de la UV són una mostra de l'àmplia varietat de disciplines i àrees científiques que recull la Universitat de València. La finalitat d'aquestes xarrades multidisciplinàries és complementar els cursos acadèmics del programa UNISOCIETAT, que aglutina més de 1.700 estudiants matriculats durant el curs 2018-2019.

Més informació: