Taller de formació d’entrenadores i entrenadors en la ‘Creació de climes motivacionals’

  • Gabinet de Premsa
  • 14 de juny de 2019
 
Un entrenador dóna indicacions a un esportista.
Un entrenador dóna indicacions a un esportista.

Com es diuen les coses, què es diu, com és la comunicació verbal, què s’impacta a cada esportista. Qüestions sobre com la figura de l’entrenadora i de l’entrenador és capaç de promoure el benestar d’esportistes seran plantejades i treballades en el curs Empowering Coaching, taller de formació d’entrenadores i entrenadors en la “Creació de climes motivacionals” que tindrà lloc els dies 26 i 27 de juny a la Universitat de València.

El taller està organitzat pel Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València, junt amb la Unitat d’Investigació de Psicologia de l’Esport de la Universitat de València  i la Universitat de Birmingham.

“Quan es formen, ho fan en la pràctica dels esports, però en la majoria dels casos no coneixen que a la vegada hi ha alguna cosa que pot ajudar a poder impactar més, aconseguir millors resultats en la formació, que és la comunicació i la creació de climes motivacionals”, exposa la professora Isabel Balaguer, directora de la Unitat d’Investigació de Psicologia de l’Esport (www.uipd.es) i la responsable d’Empowering  CoachingTa la Universitat de València, que amb la professora Joan Duda de la Universitat de Birmingham (Regne Unit), líder internacional en motivació i a Espanya, han desenvolupat el programa. 

Descobrir per adonar-se que existeix la necessitat i preguntar-se: Com ho dic perquè això tinga un efecte a curt i a llarg termini, perquè totes i tots puguem continuar desenvolupant-nos? Balaguer subratlla la importància de conéixer la manera en què s’està comunicant, ja que “que jo actue d’una manera donada en el meu equip fa que el meu equip estiga més implicat, que el meu equip tinga més benestar i que el rendiment siga major”.

 

A qui va adreçat

El taller va dirigit a entrenadores i entrenadors, esportistes, estudiantat, membres d’un equip…L’objectiu de la formació és donar suport les persones que lideren i entrenen, i a professorat en la creació de climes motivacionalsque potencien a membres dels seus equips i afavorisquen la seua implicació, benestar i rendiment. 

 

Estructura del curs - Temps de durada (10 hores)

El taller es realitzarà endos blocs de 4 hores que sumaran un total de 8 hores més 2 hores més que es realitzen passat un període de temps, després d’aplicar els coneixements adquirits en els entrenaments. 

Tant amb la teoria, com amb els exercicis pràctics i la posterior execució i anàlisi de situacions personals, Balaguer indica que els entrenadors i les entrenadores “comencen a adonar-se que la seua forma de comunicar està tenint impacte, amb la qual cosa volen aprendre més”. En aquest sentit, s’aconsegueix que l’alumnat siga conscient de tot el que han aprés en cada una de les sessions i que “ajuda a continuar desenvolupant-se com a entrenadores i entrenadors”, puntualitza Balaguer.  

 

Nombre d’assistents per taller i lloc

Per taller hi haurà un màxim de quinze placesper a entrenadores i entranadors o persones de l’equip tecnic, i s’impartiran a l’Aula del Pavelló Universitari UV (av. Menéndez y Pelayo, 19) del campus de Blasco Ibáñez. 

 

Preu i inscripcions

El preu del taller és de 150 euros i les inscripcions es realitzen en l’àrea de l’automatrícula del SEF (www.uv.es/sef, cursos de formació, campus de Blasco Ibáñez, 2n quadrimestre).