Taula redona al Palau de Cerveró sobre els antecedents històrics dels sistemes nacionals de salut

 
Palau de Cerveró
Palau de Cerveró

El Palau de Cerveró va acollir dimecres 16 la taula redona ‘L’Estat i la Salut. Antecedents històrics dels sistemes nacionals de salut’. En l’acte, organitzat per l’Institut Interuniversitari López Piñero, participaren el professor de la Universitat Josep Lluís Barona; la professora Rosa Ballester, de la Universitat Miguel Hernández; i el professor Josep Bernabeu, de la Universitat d’Alacant.

La taula redona es realitzava a propòsit de la presentació del llibre de Barona “Health Policies in Interwar Europe. A Transnational Perspective” (London, Routledge, 2018).

Aquest llibre apunta a que tradicionalment les investigacions en polítiques de salut han estat orientades a un context nacional, però hi ha una historiografia rica que analitza el desenvolupament d’aquestes polítiques de salut i els seus sistemes en diversos països europeus i americans durant les primeres dècades del segle XX. Aquest fet és, sovint, ignorat, però així i tot, és important l’estudi d’una gran quantitat de connexions i circulació de coneixement, persones, tecnologies, artefactes i pràctiques durant aquell període d’entreguerres entre països. Aquest llibre compensa eixe equilibri.

Josep Lluís Barona és catedràtic d’Història de la Ciència i coordinador del grup d’investigació Sanhisoc/Health in Society de la Universitat de València.

 

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies