El tècnic de la Universitat Raúl J. Sales aconsegueix quatre premis en el certamen de cinema mèdic Videomed

  • 1 de gener de 2017
 
 Raúl J. Sales aconsegueix quatre premis en el certamen de cinema mèdic Videomed

Raúl J. Sales, director de cinema científic i tècnic de la Universitat de València, s'ha alçat amb quatre guardons en el XX Certamen Internacional de Cinema Mèdic, Salut i Telemedicina (VídeoMed) celebrat a Badajoz. Sales s'ha convertit així en el primer realitzador que més estatuetes ha obtingut en el prestigiós certamen de cinema mèdic.

Dos dels quatre premis obtinguts han sigut atorgats a la Millor Pel·lícula de Cirurgia, que recull totes les especialitats i tècniques quirúrgiques (microcirurgia, trasplantaments, implants, laparoscòpia, robòtica, telecirurgia, cirurgia metabòlica, cirurgia bariàtrica, nous equips i productes per a cirurgia), i els altres dos premis que ha obtingut el realitzador de cinema valencià han sigut per a l'especialitat d'Odontologia i l'especialitat de Salut en la Dona.

Les pel·lícules premiades han comptat amb la col·laboració dels doctors Luis Sabater, Alejandro Espí i Iván Martín de l'Hospital Clínic Universitari de València i del Departament de Cirurgia de la Universitat de València; del doctor Vicente J. Faus, del Departament d’Estomatologia de la Universitat de València; i els doctors Vicente Pla i Delfina Fletcher de l'Hospital Clínic Universitari.

En paraules del director de cinema, Raúl J. Sales: “Aquests premis suposen un important reconeixement a la meua trajectòria de més de vint-i-cinc anys com a professional en l'àmbit del cinema mèdic i un gran prestigi per al Departament de Cirurgia, la Facultat de Medicina i Odontologia i la Universitat de València”.

El certamen ha comptat amb més de cent pel·lícules procedents de tres continents. Aquest certamen, referent en llengua espanyola en l'àmbit mundial, ha sigut el punt de trobada de tots els festivals d'Europa, Àsia i Amèrica; i ha reunit, durant una setmana, als millors professionals en relació amb la imatge mèdica i les noves tecnologies de la comunicació, per a mostrar i analitzar els millors vídeos en relació amb la cura de la salut i la telemedicina.