La teledetecció, l’impacte del canvi global i big data, entre altres temes, en el XVIII Congrés TIG

  • Fundació Universitat-Empresa
  • 19 de juny de 2018
 
Imagen de la noticia

Teledetecció: mètodes i tècniques d’observació de la Terra en el segle XXI. Tecnologies de la informació per al diagnòstic i la gestió de les ciutats. Avaluació i impacte del canvi global. Ús del big data i informació estadística georeferenciada en la planificació territorial. TIG ‘working’: desenvolupaments tècnics, eines didàctiques i projectes col·laboratius. Aquestes són les cinc línies temàtiques del XVIII Congrés de Tecnologies de la Informació Geogràfica que tindrà lloc a València, presidit per María José López García, catedràtica de Geografia Física del Departament de Geografia de la Universitat de València.

El Grup de Tecnologies de la Informació Geogràfica (TIG) de l’Associació de Geògrafs Espanyols (AGE) i el Departament de Geografia de la Universitat de València, amb la col·laboració del Col·legi de Geògrafs, han programat per als dies 20, 21 i 22 de juny la celebració d’aquest congrés a la Fundació Adeit, una trobada que vol convertir-se en un fòrum en el qual empreses, institucions i personal científic discutisquen sobre els avanços en el camp de l’observació, l’accés i l’anàlisi de la informació geogràfica.

Així mateix, estan previstos una sèrie de tallers pràctics que tractaran tant el processament d’imatges Sentinel-2 i Sentinel-3 com l’actualització de les bases de dades d’ocupació del sòl mitjançant tècniques basades en objectes, el funcionament de l’Observatori Ciutadà de l’Horta, les plataformes virtuals per a la didàctica de la geografia a les aules i els nous desenvolupaments de programari comercial (ArcGIS, ESRI) i lliure (gvSIG, Miramon).

L’esdeveniment comptarà amb la participació de Giancarlo Filipazzo, coordinador del Programa Copernicus de l’Agència Espacial Europea (ESA), Paul Longley, professor del Departament de Geografia de la Universitat del College London, Noelia Pérez Mayoral i Francisco Sánchez Quilis, de l’Institut Geogràfic Nacional-IGN, i Javier de la Torre de Carto, entre altres. Tots ells s’encarregaran d’oferir les conferències que integren el congrés.

Més informació: XVIII Congrés Nacional TIG