Torna '(Ins)Pirats pel Botànic', concurs de narrativa i pintura ràpides a l’aire lliure

  • Jardí Botànic
  • 22 de maig de 2019
 
Imatge del concurs
Imatge del concurs '(Ins)Pirats pel Botànic'.

Ja estan obertes les inscripcions per a '(Ins)Pirats pel Botànic', el certamen de narrativa i pintura ràpides a l’aire lliure organitzat pel Jardí Botànic de la Universitat de València i dotat amb més de 1.700 euros en premis. Un taller infantil amb l’artista Manuel Sáez, un de ceràmica i un d’aquarel·la completen una suggeridora cita que proposa, per quart any, deixar-se inspirar per tot el que el Botànic pot oferir.

Segons els diccionaris, inspirar-se és sentir-se motivat per algú o alguna cosa per al desenvolupament de la pròpia creació. També l’estímul o lucidesa sobtada que sentim i ens afavoreix la creativitat, la cerca de solucions a un problema, la concepció d’idees per a començar un projecte. Una espurna amb la qual començaria tot i després de la qual ja no es pot parar fins treure el que tenim a dins, allò que volem mostrar, contar o expressar. Cercar eixa espurna al Jardí Botànic de la Universitat de València és el que proposa el certamen (Ins)Pirats pel Botànic que arriba a la quarta edició consolidat com una cita per a amants de la naturalesa, l’art i l’escriptura.

La jornada creativa tindrà lloc el 15 de juny i les inscripcions per participar, que són gratuïtes, es poden efectuar fins al 13 de juny a les 14 h. El concurs compta amb dues modalitats: pintura i narrativa. En pintura, la temàtica estarà centrada en el Jardí Botànic de la UV, serà vàlid qualsevol aspecte relacionat (arbrat, paisatge, passejos, racons, vistes...) i la tècnica és lliure. Pel que fa a la modalitat de narrativa, a més de girar al voltant del Botànic, el dia del concurs es faran públiques tres paraules que hauran de ser incloses en els relats. Les i els concursants tindran al seu abast una zona de biblioteca per a consultar llibres relacionats amb el Jardí i la botànica i també assistiran a una breu xarrada per a conèixer la història i les col·leccions que alberga aquest museu dedicat al món vegetal.

El mateix dia del concurs, al final de la jornada, un jurat constituït a l’efecte decidirà les obres guanyadores, que s’enduran un premi en metàl·lic i diploma. La dotació total dels premis supera els 1.700 euros. A més, amb una selecció de totes les obres participants està prevista la realització d’una exposició que acollirà una de les sales del Botànic durant l’estiu.

 

Cursos per a deixar-se inspirar

El concurs (Ins)Pirats pel Botànic arriba precedit de tres tallers que enllacen el món de les plantes i el de la creativitat, des de diferents disciplines. Així, dissabte 25 de maig comença el Taller artístic infantil Dibuixar i pintar amb Manuel Sáez, en què els més menuts es convertiran en artistes i comissaris d’una exposició efímera amb els seus propis treballs. També serà la primera sessió de Il·lustra botànica, un taller d’il·lustració botànica amb aquarel·la, i el proper 1 de juny tindrà lloc Plantes en el fang, de transferència d’elements botànics sobre ceràmica.

 

Bases i inscripcions: http://links.uv.es/3SwpXF7

 

Arxivat en: Jardí Botànic , Cultura