La trajectòria editorial de Publicacions de la Universitat, reconeguda pels Premis Plaça del Llibre 2020

  • Gabinet de Premsa
  • 27 d’octubre de 2020
 
Equip de Publicacions de la Universitat.
Equip de Publicacions de la Universitat.

Publicacions de la Universitat de València (PUV) ha obtingut el Premi a la Trajectòria Editorial dels Premis Plaça del Llibre 2020 en l’any del seu centenari. Rep així un reconeixement al treball de publicació de milers de títols en tots els àmbits acadèmics. La Plaça se celebra del 28 d’octubre a l’1 de novembre a la plaça de l’Ajuntament de València.

El premi serà lliurat aquest dimecres 28 d’octubre a les 20:40 hores, una vegada realitzat el passeig inaugural. El Premi a la Trajectòria Editorial està concedit per la Fundació per al Foment de Llibre i la Lectura, formada per totes les associacions que treballen en el sector del llibre al País Valencià.

Aquest guardó reconeix la tasca de difusió del Servei de Publicacions de la Universitat de València, que ha treballat sempre per transmetre la producció científica i intel·lectual generada en la Universitat de València, sense oblidar la producció i l’edició d’obres rellevants d’autors d’altres universitats o països a través de traduccions o l’acceptació de propostes editorials.

Publicacions de la Universitat de València recollirà el testimoni de Rosa Serrano, mestra i cofundadora de l’Escola Gavina, editora de Tàndem Edicions i editora de l’escriptor Enric Valor, que va ser guardonada amb el Premi a la Trajectòria Editorial en l’edició de 2019.

La Plaça del Llibre, a més, servirà perquè Publicacions de la Universitat de València presente dues de les seues novetats editorials d’aquest 2020: ‘Mestres valencianes republicanes’, de la professora de la Universitat de València M. Carmen Agulló i ‘Els arbres de Berkeley’, del professor de la Universitat de Girona Antoni Defez. 

També dins de les activitats de la Plaça, hi haurà la participació de Maite Simón, editora de Publicacions de la Universitat de València, en una conversa amb Carme Pinyana, del Servei de Comunicació i Publicacions de la Universitat Jaume I, que posaran de relleu la importància de la tasca de l’edició universitària i que servirà per donar veu a altres dones editores del País Valencià.