La transversalitat i territorialitat del Patrimoni Cultural a debat a la Universitat de València

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 22 de novembre de 2019
 
Imagen de la noticia

La Facultat de Geografia i Història acull aquest divendres 22 de novembre la jornada “Visions del patrimoni cultural: disciplines i territori”. Especialistes de la Universitat de València i representants de les institucions responsables del patrimoni cultural valencià s'han donat cita per a analitzar el futur dels estudis patrimonials en el territori.

Han inaugurat la jornada a les 9:30 hores el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, el degà de la Facultat de Geografia i Història, Josep Montesinos, i el director de Relacions Institucionals i Responsabilitat social de Caixa Popular, Paco Alós. El seminari se celebra a la Sala Palmireno de la Facultat de Geografia i Història, on s'han congregat quasi un centenar d’assistents.

El coordinador de la jornada, Ángel Morales, professor de Química Analítica i cap d’Iniciatives del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, ha explicat que aquest esdeveniment pretén posar en relleu “la importància de la col·laboració multidisciplinària en els estudis relacionats amb la posada en valor i la conservació del Patrimoni Cultural en el territori”.

El professor Ángel Morales ha posat com a exemple d'aquesta nova visió de l'estudi del Patrimoni Cultural l'existència d'unitats multidisciplinàries com ArchaeChemis, que compta amb la col·laboració de membres de diferents departaments (Química Analítica, Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga, Física Aplicada i Electromagnetisme, Òptica i Matemàtiques) dins de la Universitat de València.

Al llarg d'aquesta jornada participen com a conferenciants José Luis Jiménez (director del Màster Universitari en Patrimoni Cultural, UV); Beatriz Santamarina (Sociologia i Antropologia Social, UV); Mª José Mascarell (Dret Administratiu i Processal, UV); Clodoaldo Roldán (Física Aplicada i Ecectromagnetismo); Antonio Bravo, subdirector General de Patrimoni Cultural i Museus de la Generalitat; i Eugeni de Manuel, coordinador de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

La sessió vespertina compta amb una taula redona, moderada per Ángel Morals sobre el caràcter pluridisciplinari del patrimoni cultural i les experiències en el territori. Participen en la taula Consuelo Mata (Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga, UV), Agustín Pastor (Química Analítica, UV), Oreto Garcia (Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga, UV), Rafael Gil (Història de l'Art, UV), Javier Navarro (Història Moderna, UV) i Eva Garcia (Diputació de València), i Emilio Iranzo (Geografia, UV).

Aquesta jornada ha sigut organitzada per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat en col·laboració amb la Facultat de Geografia i Història, el Departament de Química Analítica, el Màster en Patrimoni Cultural: Identificació, Anàlisi i Gestió i el Màster en Arqueologia, amb el finançament de Caixa Popular.

Imatges: