Trobada amb Rubén H. Bermúdez, dins dels actes de Benvinguda a la Universitat

  • Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives
  • 28 d’octubre de 2019
 
Cartell del festival Mostra la Ploma
Cartell del festival Mostra la Ploma

Divendres 25 hi hagué una trobada amb Rubén H. Bermúdez, fotògraf i docent, autor del llibre ‘Y tú, ¿por qué eres negro?’ Les activitats formaven part de ‘Benvinguda diversitat’. Aquest és el programa de la iniciativa diversitats que s’emmarca dins la Benvinguda a la Universitat que organitza la Delegació d'Estudiants a través del Sedi. Dirigida especialment a l’estudiantat de primer curs, la Benvinguda és un punt de trobada de la comunitat universitària que inclou música, teatre, art, entre altres.

La programació en diversitat inclou tallers als diferents campus, l’organització d’un punt purpurina multicolor en el Concert de Benvinguda i la secció Mostra la Ploma a la Universitat, dins la V Edició de Mostra la Ploma, festival internacional de curtmetratges per la diversitat sexual, de gènere i familiar que organitza Lambda.

Tallers

El primer dels tallers, que imparteix Demetrio Gómez, activista gitano i membre de la Plataforma LGBTIQA+ Romaní Europea i president de Ververipen, Rroms per la Diversitat, ha versat sobre interseccionalitat i decolonialisme. El taller s’ha impartit este 17 d’octubre, de 16 a 18 hores, al Campus de Blasco Ibáñez.

Tot seguit, aquest 18 d’octubre s’ha impartit el taller sobre islamofòbia de gènere per Laila Serra, formadora en interseccionalitat i feminisme transnacional i investigadora en anàlisi crítica del discurs amb perspectiva feminista. Ha sigut d’11 a 14 h al campus dels Tarongers.

L’últim dels tallers serà una trobada amb Rubén H. Bermúdez, fotògraf i docent, autor del llibre ‘Y tú, ¿por qué eres negro?’. Aquesta sessió es realitza aquest divendres el 25 d’octubre, de 10 a 14h, al Campus dels Tarongers. Aula AO14 de l'Aulari Oest.

Les places dels tallers són limitades. La inscripció és gratuïta i s’ha de fer a través de diversitats@uv.es fins 24 hores abans. Cal indicar nom, cognoms i taller.

Punt purpurina multicolor en el Concert de Benvinguda

El 18 d’octubre dins del Concert de Benvinguda, que va esgotar les entrades en juliol, hi haurà un punt purpurina multicolor per a difondre les iniciatives de diversitat a la Universitat. Aquest punt d’informació i sensibilització es realitza en col·laboració amb Polymorfia i (Lliure)ment, col·lectius LGTB+ de la Universitat de València.

Mostra la Ploma a la Universitat

La V edició del festival Mostra la Ploma que es va presentar divendres passat al Centre del Carmen introdueix com a novetat una secció paral·lela no oficial: Mostra la Ploma a la Universitat.

El fet que les dates del festival es traslladen a l’octubre ha permés, segons Ruth Mestre, cap d’Iniciatives de Diversitat de la Universitat, introduir-ho dins la programació de Benvinguda i arribar així al públic més jove. Mestre ha destacat que és important acostar l’estudiantat a les problemàtiques recollides en la programació del certamen que en aquesta edició se centren en l'univers trans.

Durant els dies 22, 23 i 24 d’octubre es projecta una selecció de curts en els tres campus de la Universitat de València per a poder conéixer i debatre sobre algunes de les qüestions de l’actualitat de les comunitats LGTBIQ+ en el món.

Es pot consultar el programa de pel·lícules seleccionades al web del festival: https://mostralaploma.org/