Últims dies per presentar projectes a la Mostra art públic / universitat pública

  • Servei d'Informació i Dinamització - Blasco Ibáñez
  • 2 de juliol de 2020
 

La comissària de la XXIII Mostra art públic / universitat pública, Alba Braza, repassa les claus d’aquesta convocatòria adreçada a artistes visuals que vulguen treballar una obra 'site specific' per al campus de Burjassot amb la relació entre art i ciència com a temàtica.

“Busquem relacions que tinguen a veure amb la teoria, la reflexió, la crítica o la tecnologia que es puguen aplicar des del camp de les arts visuals al camp científic i viceversa”, ha explicat Alba Braza, comissària de la Mostra i membre del jurat professional que seleccionarà sis projectes, dotats amb 2.000 euros cadascun. Les obres poden interrogar-se sobre el que tenen en comú art i ciència en moments com l’actual o sobre què poden aportar-se l’un a l’altre ja que, com ha apuntat Braza, “entenem de manera molt oberta la relació entre art i ciència”.

La convocatòria està adreçada a artistes visuals, de qualsevol nacionalitat o lloc de residència i sense límit d’edat, que poden participar de manera individual o col·lectiva amb una obra site specific per al campus de Burjassot. Braza recorda que el termini està obert fins al pròxim 13 de juliol de 2020 i que cal prestar atenció als criteris de selecció especificats en les bases de la convocatòria: coherència del projecte, viabilitat, inclusió de la perspectiva de gènere i sostenibilitat, entre altres.

El jurat que valorarà els projectes està format per Irene Ballester, crítica d’art i membre del Consell Valencià de Cultura; Sergio Rubira, subdirector de col·leccions i exposicions de l’IVAM (Institut Valencià d’Art Modern); Norberto Piqueras, responsable d’exposicions del Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València, i Alba Braza, comissària de la Mostra i experta en projectes culturals i mediació artística.

La Mostra, organitzada pel Servei d’Informació i Dinamització de la Universitat de València amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Esport, persegueix transformar l’entorn universitari del campus de Burjassot en un lloc d’intervenció artística obert a la societat.