Una audioguia gratuïta per a mòbils facilitarà l’accessibilitat de persones amb discapacitat visual a museus i exposicions

  • 3 de juny de 2016
 
Els responsables de la Fundació General i de Feedback Cultural, després de la signatura del conveni.

La Fundació General de la Universitat de València i l’empresa Feedback Cultural han signat un conveni de col·laboració per a la realització d’una audioguia gratuïta per a telèfons mòbils amb sistemes iOS i Android que facilitarà l’accessibilitat de persones amb discapacitat visual a l’exposició ‘Yturralde. Cartografies del sublim’, que inaugurarà la Col·lecció Martínez Guerricabeitia a La Nau en octubre.

Han rubricat el conveni de col·laboració el vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño, com a vicepresident executiu de la Fundació General de la Universitat de València, i Miguel Arce, director de projectes de Feedback Cultural.

Aquesta audioguia es desenvoluparà en el marc del projecte Cultura Accesible, una aplicació per a mòbils amb sistemes iOS i Android, que dirigeix Miguel Arce, gestor cultural, destinada a la descàrrega gratuïta de continguts culturals procedents de museus, centres culturals i exposicions.

L’audioguia facilitarà una descripció detallada de les obres, del seu context històric o de l’artista, per exemple, així com elements interactius. L’accés als arxius es podrà realitzar en trilingüe: valencià, castellà i anglés.

L’audioguia que es desenvoluparà amb motiu de l’exposició ‘Yturralde. Cartografies del sublim’, organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València amb el suport de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia de la Fundació General de la mateixa institució acadèmica, serà una de les primeres experiències del projecte, el qual pretén ampliar el seu camp d’actuació a totes les xarxes de museus i centres culturals de la Comunitat Valenciana. A més, amb la finalitat de millorar la inclusió cultural de les persones amb discapacitat, l’aplicació oferirà també continguts visuals (vídeos, mapes, guies…) per a persones amb discapacitat auditiva.

L’aplicació Cultura Accesible, sempre de descàrrega gratuïta, està dissenyada, així mateix, amb un doble objectiu: d’una banda, facilitar l’accés a la cultura del col·lectiu de persones amb diversitat funcional i, d’una altra, aportar una informació àmplia i detallada dels continguts culturals de les exposicions i els museus valencians a tota la població en general.

Feedback Cultural és una empresa de Gestió Cultural que compta amb un equip d’experts en aquest àmbit, format per Miguel Arce, Fernando Ortiz i Alejandro Pagán, per al desenvolupament de projectes d’innovació social i cultural adreçats a les institucions i les indústries culturals i creatives.