Una jornada i dues exposicions per a commemorar els 25 anys de les Microreserves de Flora

 
Una de les imatges de les exposicions.
Una de les imatges de les exposicions.

El Jardí Botànic de la Universitat de València commemora els 25 anys de la creació de la figura de les Microreserves de flora. Dues exposicions i una jornada integren la iniciativa, organitzada també per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Les microreserves són zones de reduïda extensió on es troben protegides tant la flora de l’àrea com els substrats en que aquesta creix. El concepte pioner de microreserva de flora es va posar en marxa amb el Decret 2018/1994, de 18 d’octubre, per part del Govern valencià. Des d’aleshores, s’ha atorgat protecció a més de 300 àrees de gran riquesa en flora endèmica. 

El passat dijous 17 d’octubre se celebrà l’esmentada jornada, que comptà amb la intervenció del destacat botànic i conservacionista Vernon Heywood, del cap de la unitat LIFE i Eco-Innovació de l’Agència Europea EASME, Angelo Salsi, i del biòleg Joan Mayol, i volgué servir d’agraïment i reconeixement a totes les persones que, al llarg d’aquests 25 anys, han  participat activament en la conservació de la flora valenciana.

El mateix dijous 17 s’inauguraren dues exposicions que permetran el públic conèixer millor aquests espais protegits. D’una banda, “Protegida Flora. 25 anys de microreserves de flora valenciana”, a la Sala Hort de Tramoieres, mostra amb detall què són les microreserves, qué conserven i com es concreta aquesta iniciativa amb diverses vessants i molta gent dedicada. Així, en aquesta exposició trobarem un mapa de distribució de les microreserves, les xifres més interessants i curioses, algunes de les espècies conservades actualment, qui participa de les tasques habituals, a quins llocs s’ha exportat aquesta idea valenciana, tant fora de la Comunitat com a la resta d’Europa, i quins projectes hi ha en marxa de cara al futur. 

D’una altra banda, a l’Estufa Freda s’exposa “Microreserves des de l’aire”, una mostra amb suggeridores imatges fetes amb drons que aporten una visió inèdita d’aquestes zones d’especial protecció. Quatre fotògrafs han aportat les seues fotografies fetes dintre del seu context laboral. Veure les microreserves a vista d’ocell ens donarà una idea dels llocs recòndits en què de vegades es troben aquests espais, de la seua mida reduïda i de la forta pressió antròpica a la qual algunes es troben sotmeses. 

Totes dues exposicions estaran obertes al públic del 17 d’octubre de 2019 al 12 de gener de 2020 al Jardí Botànic. La Sala Hort de Tramoieres és d’entrada gratuïta i per accedir a l’Estufa Freda s’ha d’abonar l’entrada al Jardí. 
 

Arxivat en: Exposicions
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies